- Virker nøkkelkortet mitt ennå, mon tro? Jo, heldigvis!

Tidligere byråd for finans, Anne Berit Figenschau trakk seg 24. januar fra sitt verv etter å ha vært en del av planene til Jens Johan Hjort om å toppe Høyres kommunestyreliste foran valget til høsten.

I dag var Figenschau tilbake på Rådhuset for å rydde ut av kontoret sitt.

- Nå er jeg på jobbjakt, ja. Og det er det jo spennende å være, forteller Figenschau til iTromsø, før hun som smått begynte å rydde på kontoret sitt i tredjeetasjen på Rådhuset.

Knakke på dører

Les også: Hilmarsen tar over for Figenschau.

Figenschau har søkt om tre måneders etterlønn fra kommunen, men håper å være i jobb før den eventuelle etterlønna går ut.

- Jeg får bare knakke på noen dører og se hva som skjer. Arbeidsmarkedet er trangt. Jeg har fått noen få jobbtilbud, men jeg skal bruke tiden for å se om det er noe jeg kan bruke mine evner i. Det mest kontroversiell er kanskje fra mine to sønner, som vil at jeg skal bli fotballmanageren deres. Men det er kanskje ikke den lureste veien å gå, smiler Figenschau.

Les også: Jens Johan Hjort trekker seg

Sin måte

Jens Johan Hjort har i etterkant av rabaldermøtet lørdag blitt beskyldt for kuppforsøk og Øyvind Hilmarsen har uttrykt skuffelse over måten ordføreren håndterte saken på. Figenschau medgir at ting kanskje kunne vært løst på en annen måte på selve nominasjonsmøtet.

- Ja, det har dere vel skrevet sider opp og sider ned om. I ettertid kan man se at det nok kunne vært gjort på en annen måte, men Jens Johan Hjort gjorde det på sin måte og gjort er gjort, sier Figenschau.

Hun ville ikke si så mye om den påståtte konflikten mellom henne og byrådsleder Øyvind Hilmarsen, som Nordlys har skrevet om.

- Jeg har samarbeidet med hele byrådet og har ikke hatt noen samarbeidsproblemer, slår Figenschau fast.

Enkelt valg

Hun sier at for henne var valget enkelt da Jens Johan Hjort tok kontakt med henne på formiddagen lørdag - få timer før nominasjonsmøtet - for å høre om hun støttet forslaget hans.

- For meg handlet det om å stå på en liste med Jens Johan Hjort eller uten Jens Johan Hjort. Da var det ikke så vanskelig å velge. Det var selvsagt for meg å støtte Jens Johan og det var også det jeg følte var den beste løsningen for Tromsø Høyre, sier den avgåtte finansbyråden.

- Nei, jeg angrer ikke på noe i prosessen. Hadde jeg fått sjansen, så hadde jeg gjort det samme igjen, sier hun.

- Men var du nødt til å trekke deg som byråd i etterkant av nominasjonsmøtet?

- Jeg følte at det var ryddig og rett å gjøre, ja. Jeg tok konsekvensene av situasjonen og gikk, sier Figenschau.

Ikke ferdig i Høyre

Figenschau skryter av kollegene sine på rådhuset, som hun nå forlater.

- Jeg har blitt tatt godt imot og perioden har vært utrolig lærerik, sier Høyre-kvinnen.

- Du er ikke ferdig med politikken?

- Jeg er fortsatt medlem av Høyre og hvis nominasjonsmøtet i Troms Høyre vil ha meg, så kan jeg bli nestleder i fylkespartiet i helga, sier Figenschau.

Anne Berit Figenschau er på jobbjakt. Foto: Torbjørn O. Karlsen