Vedtaket ble fattet etter en omfattende debatt i starten av onsdagens møte i kommunestyret.

Rødts Jens Ingvald Olsen hadde foreslått at saken skulle trekkes ettersom den ifølge ham stred mot reglementet til kommunens og plan- og bygningsloven.

Byrådet har tidligere avvist å sende ut saken på høring, mens byutviklingskomiteen ønsket at saken skal opp i kommunestyret.

– Vi har gitt fullmakter til byrådet til å fatte vedtak i slike saker. Denne saken har ingenting i kommunestyret å gjøre, sier han.

Forskjellsbehandling

Ifølge ham er en høringsrunde for Mack-kvartalet å regne som forskjellsbehandling av en enkeltutbygger.

Det samme mente Miljøpartiets Brynmor Evans.

– Om vi gir unntak til Mack-kvartalet må det samme gjelde andre utbyggere som ikke er enige med byrådet. Da blir det veritabelt kaos, sier han.

LES OGSÅ Hopper bukk over byrådet

Opp til kommunestyret

Fremskrittspartiets Jan Blomseth mente imidlertid at det er opp til politikerne i kommunestyret å gi – og trekke – fullmakter til byrådet.

– Om flertallet er uenige med byrådet i enkeltsaker så er dette måten å gjøre det på. Det er fullt mulig å gjøre det på denne måten, sier han.

– Må avvise saken

Arbeiderpartiets Kristin Røymo mente at saken var nødt til å avvises ettersom vedtaket i byutviklingskomiteen var ulovlig i henhold til plan- og bygningsloven.

– Vi må behandle denne saken seriøst. Byen fortjener det, og utbyggerne fortjener det. Det er folk med ambisjoner for byen, sier hun.

Hun vil derfor endre det kommunale reglementet for slike saker, slik at byrådet ikke kan være alenerådende i viktige utbyggingssaker.

På sidelinja

– Det er synd å si, men kommunestyret er i slike saker satt på sidelinja. Vi kan ikke være med på viktige debatter om byutvikling, sier Røymo.

MACK-KVARTALET: Reguleringsplanen ble ikke behandlet Foto: Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur
STOPPET FORSLAG: Kommunestyret vedtok å ikke behandle saken om hvorvidt Mack-kvartalsplanene skal sendes ut på høring. Foto: Christer Pedersen