- Jeg skjønte egentlig ikke at jeg hadde sagt ja til å være ordførerkandidat før iTromsøs journalist ringte meg i forrige uke. Da ble jeg egentlig passelig sjokkert, innrømmer Kristian Andresen.

Det var sist lørdag iTromsø skrev at 21-åringen, kjent fra TV-serien "Yttersia" på NRK, er Kystpartiets ordførerkandidat.

Spår flere stemmer

Siden den tid har ikke reaksjonene latt vente på seg.

- I likhet med meg selv, var det mange som ble sjokkerte, men det har helt klart vært mest positive tilbakemeldinger, forklarer Andresen, før han legger til:

- Jeg kommer faktisk ikke på noen negative, men så bruker jeg jo å si at dersom folk har noe negativt å komme med, så burde de holde det for seg selv. Folk begynner vel å kjenne meg såpass godt nå at de dermed vet hva jeg tenker om negative kommentarer.

"Yttersia"-Kristian er derfor optimistisk med tanke på høstens kommunevalg.

- Ja, jeg tror jeg får noen til å stemme på meg, så jeg regner med at partiet vil få flere stemmer enn tidligere, spår 21-åringen.

Fortsatt gjenkjent

Selv om det er et drøyt år siden dokumentarserien ble vist på NRK, blir fortsatt Andresen kjent igjen på gata.

- Ja, det gir seg ikke! Det er rart med det, men det er bare artig, påpeker Andresen.

Når det gjelder oppmerksomheten fra det motsatte kjønn, er imidlertid 21-åringen mer usikker på hva slags effekt deltakelsen i "Yttersia" har hatt.

- Jeg er ennå singel, så jeg vet egentlig ikke om serien bidro til at jeg ble mer eller mindre populær blant jentene. Noen oppfattet meg nok som en "tøvkuk" etter å ha sett serien, så der er det delte meninger, innrømmer han lattermildt.

Får ikke lån

Selv om Andresen fortsatt jobber som fisker, har det skjedd noen endringer på hjemmebane siden han var å se på TV i "Yttersia".

- For tiden bor jeg sammen med broren min, men jeg har kjøpt meg tomt på Brensholmen. Problemet er at jeg sliter med finansieringen, forklarer han.

Ifølge 21-åringen får han nemlig ikke lån hos banken til å bygge hus på tomta.

- Nei, de sier at jeg har for usikker inntekt som fisker, så jeg vet ikke hva som skjer. Enten må jeg kanskje slutte som fisker eller bo hos broren min resten av livet. Jeg imidlertid åpen for det meste. Denne politikken kan jo bli gode greier, sier Andresen optimistisk.