Gardermoen: Tom Erik Forså (Frp), politisk rådgiver for byråd for byutvikling i Tromsø kommune, representerte delegasjonen fra Troms under landsmøtet.

– Våre innspill på møtet var om fergeavløsningsmidlene og fylkesveiene, forteller Forså.

Midler

– Det kom nylig fram at såkalte fergeavløsningsmidler nå blir tilgjengelige også på fylkesveinettet, og vi ønsker å få disse til å gjelde i 40 år, og ikke 30, som nå er utgangspunktet, skrev gruppeleder for fylkestingsgruppa til Frp i Troms, Ole M. Johansen, i en pressemelding før landsmøtet.

Under møtet ble det vedtatt at det skal være en 40-årsordning, i stedet for 30 år. Med dette ønsker Frp å oppnå lavere bompenger.

Fylkesveier

Frp ønsker også at mange av de veiene som i 2010 ble fylkesveier skal reverseres tilbake til statlig eierskap.

– Vi har foreslått sammen med landsmøtet å få overflyttet eierskapet til staten. Planen er å begynne med de viktigste næringsveiene og en del av de nyere veiene som ble overført til fylkeskommunen sist, sier Forså etter landsmøtet.

Flyktningpolitikk

Delegasjonen fra Troms var en av forslagsstillerne på resolusjonen om flyktningsaken, der flere partier ønsker å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria. Frp er ikke ett av de partiene.

– Landsmøtet var klar på denne saken. Vi er bekymret for bolig- og infrastruktursituasjonen, og det er åpenbart ikke bærekraftig å ta imot 10.000 flyktninger hit slik andre partier vil, sier Forså og legger til:

– Vi ønsker heller å øke støtten til nødhjelp og innsats i nærområdene.

Han mener delegasjonen fra Troms sto sterkt på møtet.

– Vi fikk satt en ordentlig dagsorden, spesielt med resolusjonen angående de 10.000 flyktningene. Vi er fornøyd med at signalet på landsmøtet var at dette var uakseptabelt, sier Forså.

Det var denne saken som det ble lagt størst vekt på under landsmøtet i helgen.

Boligpolitikk

En annen sak som ble tatt opp under landsmøtet omhandlet boligpolitikk. Frp ønsker at lokaldemokrati og kommuner skal få mer makt i utbyggingssaker.

– Vi ønsker mindre inngrep fra statlig sektor. Mange punkter gikk på å overføre forvaltning og myndighet til kommunen. Tromsø har en del boligutfordringer, og vi må løse en del floker der. Kommuneplanen er nå under utarbeidelse, men det vil ta tid, sier Forså.