Fylkestinget i Troms vedtok 13. mars i fjor at det skulle opprettes et bompengeselskap i Troms - Troms Bompengeselskap AS.

Selskapet skal ha som formål å innkreve bompenger for alle brukerfinansierte veistrekninger i hele fylket.

Det har hittil ikke vært ordinær drift i selskapet, men under Fylkesrådsmøtet 28. oktober ble det valgt et styre for selskapet.

Kristin L. Mobakken (58) er oppnevnt til styreleder. Hun er seniorrådgiver i næringsutviklingsselskapet Futurum AS og daglig leder i Hålogalandsbrua AS.

"Mobakken har bred erfaring, og med sin bakgrunn som daglig leder i Hålogalandsbrua AS og som styremedlem i fellesorganisasjonen for alle bompengeselskaper i Norge, vil hun tilføre kompetanse som er viktig i oppstartsfasen av det nye bompengeselskapet i Troms", sier fylkesråd for samferdsel i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i en pressemelding.

De ytterligere styremedlemmene er Britt Skinstad Nordlund (73), mangeårig Høyre-politiker fra Harstad og Noralf Leitring (55), som representerer senterpartiet i Fylkestinget, samt Kari-Anne Opsal (47) som varamedlem. Opsal representerer Arbeiderpartiet i Fylkestinget.

Når styret nå er på plass vil de starte arbeidet med å opprette en bompengeavtale med Statens vegvesen.

- Grunnen til at styret ikke er oppnevnt før nå er rett og slett fordi vi ikke ikke har hatt noen bompengeprosjekter. Nå har vi det med Harstadpakken, og da måtte vi ha på plass et styre, forteller Prestbakmo.

Foto: Folkebladet