Middeltemperaturen for september var 7,5 grader, mot normalen på 6,7 grader.

- Så varm september som i år har vi gjennomsnittlig hvert fjerde år, forteller Stein Øines, førstekonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Mer nedbør

Den varmeste dagen i september var månedens første, med 17,7 grader 1. september. Dagen med laveste temperatur ble målt til -1,2 grader den 23. september.

I tillegg til at september har vært noe varmere enn normalt, har det også regnet mer enn normalen.

Nedbørmengden for september var 124,9 mm. Normalen er 102 mm.

Størst nedbør i et døgn ble målt den 4. september, med 16,0 mm nedbør (målt mellom kl 08-08 sommertid).

23 av månedens dager var det målbar nedbør.

- Så mye nedbør har vi i gjennomsnitt hvert tredje år i september, sier Øines.

Mindre sol

September ba på lite sol i Tromsø og det var ingen klarværsdager hele måneden. Solskinn ble registrert i 83,6 timer, mot normalen på 92,1 timer.

- Ja, vi  har hatt litt mindre sol enn normalt, sier Øines.

Faktisk har det blitt målt så lite sol eller mindre i september kun 15 ganger siden målingene startet for 71 år siden. Til sammenligning ble det i 1959 registert bare 38,7 timer sol og i 1990 da september hadde hele 192,2 timer sol.

Oppsummeringen av septemberværet viser at det var delvis skyet 13 dager og overskyet i 17 dager. Normalene er henholdsvis 2 klarværsdager, 11 dager med delvis skyet og 17 dager overskyet.

Dagen det blåste mest var 13. september, da det ble målt 18 knop, som er frisk bris.

Været i oktober

Nå er en ny måned i gang og de første dagene i oktober vil bli snøfrie. Været de neste ni dagene vil preges av varme i lufta.

– I følge vår nåværende prognose vil temperaturene forbli uendret og ligge mellom 7-9 grader, kanskje opp på 10 midt på dagen. På grunn av en såpass mengde varme i lufta, vil det heller ikke snø i denne perioden, opplyste Vervarslinga for Nord-Norge til iTromsø i går.