Første dag i juli ble bedre enn hva mange forventet etter en særdeles kald og grå juni. Men det kan se ut til at gleden blir kortvarig.

– Torsdag er det et regnvær i Sør-Troms, og spørsmålet er hvor langt nord i fylket det kommer, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, Trond Lien.

– Vi blir i Tromsø liggende akkurat på grensen mellom regn i sør og opphold i nord, og torsdagens varsel er derfor litt vrient. Det blir nok for det meste skyet, og skulle det komme regn, så kommer det på ettermiddagen, sier han.

Sol

På formiddagen blir det opphold og mulighet for sol. Temperaturen vil ligge på mellom 10 og 15 grader.

– Temperaturen blir ikke så verst, men vil variere litt fra plass til plass i byen, sier Lien.

Les også: Slik var juniværet.

Fredag ser været ut til å bli dårligere.

– Da kommer dette regnværet fra sør inn, og det blir ganske grått på fredagen med regn av og til. Temperaturen vil gå litt ned og ligge på mellom 10 og 12 grader, sier han.

Opphold

Regnet som kommer er allikevel ikke kaldt nordavindsregn, men mildt sommerregn.

– På lørdag ser regnet ut til å trekke seg unne og det kommer kjøligere og tørr luft fra nord. Vi vil få perioder med sol og varierende skydekke, og det gjelder også for søndag. Temperaturen vil ligge på rundt 12–13 grader, sier Lien.

Aktivitet i Bukta

Til tross for en noe kjølig vind er det mye aktivitet i Telegrafbukta onsdag kveld.

iTromsø snakker med Andreas Persson (39) og Erlend Pedersen (34), som akkurat har tatt seg en kveldsdukkert i det kalde vannet for å innvie juli måned.

– Vi har vært på dugnad med fjellsportgruppa i Troms turlag for å fjerne tromsøpalmen fra området rundt Tromsø Museum, sier Persson.

Han har pådratt seg en liten arbeidsskade etter å ha fått saft fra en giftige planten på skuldra. Men det kalde vannet i bukta ser ut til å hjelpe.

– Det var friskt og fint, sier Pedersen.

Les også: Nå er Karlsøyfestivalen i gang.

Gutta holder motet oppe, og tar ikke det kommende regnværet særlig tungt.

– Om et par uker får vi nok fint sommervær, også her. Det skal nok bli flere bad i løpet av sommeren, sier Persson.

Pedersen er heller skeptisk:

– Dette blir nok mitt eneste bad i Tromsø for i år.