I helgen er det klart for Rakettnatt og det ser ut som festivalen har værgudene på sin side.

Tidligere har det sett ut som tromsøværingene hadde ei våt helg i vente, men meteorologen kan melde om oppholdsvær og perioder med sol.

Vind fra sør med Sundfør

Fredag ser ut til å bli den beste værdagen for festivalen i sentrum. Da står blant annet og Susanne Sundfør på scenen og på værfronten kan det bli opptil 18 grader.

–  I morgen kommer det fortsatt vind fra sørøst og det kan bli liten kuling utsatte steder. Men det blir for det meste opphold og til dels pent vær, det ser ut til at det blir lite regnbyger på fredag, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Trond Lien.

Oppholdsvær på lørdag

Lørdag, da blant annet Lars Vaular og Röyksopp skal spille på Rakettnatt, vil det fortsatt være noenlunde varmt.

 –  Lørdag fortsetter det med vind fra sørlig kant og det kommer mest sannsynlig ikke særlig mye nedbør da heller. Det blir sørlig bris, enkelte regnbyger og perioder med sol, sier Lien.

Temperaturene vil dale i dagene fremover og på søndag blir det litt kjøligere.

–  Det endrer seg ikke så mye, men det er større fare for regnbyger på søndag enn på lørdag. Her er været litt mer utrygt.

Kaldt vær neste uke

Neste uke går vi inn i september måned - og været ser ut til å tilpasse seg deretter.

–  Neste uke blir det variabelt vær. Vinden vi har fra sørlig kant i helga blir mer fra nordlig kant utover uka, slik at vi risikerer at det blir ganske kjølig. Vi har jo vær vant til ganske bra temperaturer i det siste nå, men neste uke kryper det under ti grader. Det vil også bli enkelte regnbyger, men også perioder med sol, sier meteorologen.