iTromsøs tradisjonelle snøfrittkonkurranse er nå sparket i gang.

Foreløpig er det ikke mye som minner om vår i Tromsø og den berømte målestokken ved Meteorologisk institutt viser fortsatt en snødybde på 62 centimeter.

– Snødybden i Tromsø ligger rundt normalt på denne årstiden. Mars og april er de store ”snømånedene” i byen og vi er nok ikke ferdig ennå, sier meteorologkonsulent Trond Robertsen.

Mer snø

Ifølge ham vil det komme mer snø allerede til uken.

Gjennomsnittlig de siste 30 årene har Tromsø vært snøfri 17. mai. I fjor forsvant snøen 18. mai og i 2012 19. mai. Rekordåret er i 2002 hvor snøen var borte allerede 29. april. I 1997 forsvant ikke snøen før 12. juni.

– Det ligger et lag på 30 centimter under snøen som har kommet de siste månedene. Det har vært veldig kaldt i vinter og den har ligget isolert siden da. Dette er veldig hard snø, så det er en god ”såle” som skal smeltes bort.

Kan smelte fort

Til tross for at det er en god del snø som ligger igjen ved målestokken, mener Robertsen at snøen kan fort forsvinne hvis den etterlengtede varmen kommer.

Hvis du vil være med å tippe når Tromsø bli snøfritt, kan du sende melding med kodeord IT SNE til 2399 (3. kroner pr. melding).

For eksempel IT SNE 17. mai.

En av innsenderne vil vinne en splitter ny grill til en verdi av 1.490 kroner.

SNØDYBDEN: Meteorologkonsulent Trond Robertsen viser at målestokken ligger på 62 centimeter.Foto: Lena Verås Eriksen Foto: Lena Verås Eriksen