– Gleder meg som en unge

Onsdag ble Trude Stenvoll (50) eier av sin første elsykkel. Nå suser av gårde på to hjul til lærerjobben på Kvaløya.

STRÅLENDE FORNØYD: Trude Stenvoll med sin nye, piggdekkskodde elsykkel som hun blant annet skal bruke til og fra jobb.Foto: Ronald Johansen

INSTRUKSJON: Daglig leder Bjørn Eines på Bjørns Kajakk gir den ferske elsykkeleieren Trude Stenvoll instruksjoner om sine nye doning.Foto: Ronald Johansen

pluss

– Jeg har som mål å bruke elsykkelen to til tre ganger i uka til Kvaløya videregående skole, når ikke vær- og føreforhold er for ille. Jeg kommer nok å bruke den ellers også og gleder meg som en unge, sa Trude Stenvoll før hun hentet sykkelen hos Bjørns Kajakk.

Les også: Gnistrende elsykkelsalg

– Kjempegøy

Hun bor på Sydspissen og har 13 kilometer med sykling hver vei til og fra skolen. Hun er ikke helt ukjent med å bruke tohjuling til og fra jobb, men da med vanlig tråsykkel i sommerhalvåret.

Torsdag morgen var det på tide å teste ut doningen med motor.

– Jeg syklet for første gang til skolen på Storelva i dag, og tok meg i å le høyt da jeg kom på toppen av brua. Det var kjempegøy!

Stenvoll liker å bevege seg, så syklingen har også et helsemessig aspekt for henne. Men også at hun kan bruke sykkel i stedet for bil er viktig.

– Det blir min lille skjerv for et bedre miljø. Jeg merker at jeg blir mer opplagt når jeg sykler i frisk luft. Jeg har bikket 50 år, og det er viktig med jevnlig trim for å holde seg i form.

Stoppet i kontroll

Trude Stenvoll hadde ikke før hentet sykkelen onsdag før hun ble stoppet på Strandveien av politiet som hadde sykkelkontroll.

– De sjekket om syklistene hadde refleks, lykter, lys osv. Alt var ok hos meg, selvsagt, men jeg måtte fortelle patruljen at jeg kom med en fem minutter gammel sykkel. De hadde holdningskampanje med informasjon i høstmørket, forteller en strålende fornøyd elsykkeleier.