– Vi legger ned virksomheten nå i desember. Vi prøvde vårt beste, men dessverre gikk det ikke, sier Trudie Baker.

Sammen med Per Bakke og Chas Walker åpnet britiske Baker Sjøtun brygge i Kattfjord i midten av mai. Her har de leid ut tre leiligheter, drevet kafé, tilbydd besøkende guidede fisketurer og hvalsafari, samt utleie av båter og båtplass.

– Trist

Da iTromsø besøkte Sjøtun Brygge i august kunne Baker fortelle at hun alltid har hatt lyst å skape noe eget, og at hun dermed ikke kunne la sjansen gå fra seg da hun fikk muligheten til å satse i Kattfjord. Hvorfor de nå har bestemt seg for å legge ned driften, ønsker hun ikke å si noe om.

– Det er trist at det ble slik, men jeg kan ikke si noe om årsaken. Jeg skal i møte med Chas og Per denne uken for å finne ut av ting, de skal nemlig muligens ha et videre samarbeid her, forteller hun.

Hva Baker skal ta seg til, vet hun foreløpig ikke.

– Jeg skal fortsette å bo i Kattfjord, men det er vanskelig å si hva som skjer i fremtiden, påpeker hun.

Ønsket å kjøpe

Baker og hennes kolleger har siden de startet opp driften i mai leid lokalene i eneboligen på Sjøtun, som består av både hybler, festlokale, kai og flytebrygge. Planen var opprinnelig å kjøpe eneboligen som har vært ute for salg i ett års tid.

– På sikt ønsker vi å kjøpe dette stedet, men først må vi bygge opp driften slik at vi kan få lån. Overlever vi denne vinteren, tror jeg det kommer til å gå fint. Da vil vi ha blitt litt mer kjent når neste sommersesong starter opp, forklarte hun til iTromsø i august.

I og med at driften nå i stede legges ned, blir det ikke noe av de planene.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!

– Spesiell bolig

Daglig leder i Eie eiendomsmegling, Børge Martinussen, som har fått i oppgave å selge den 319 kvadratmeter store eneboligen på Sjøtun, kan fortelle at det er et spesielt salgsobjekt.

– Dette er en veldig spesiell bolig, i og med at det ikke er en ordinær enebolig. Det har nok også ført til at det har vært langt mellom interessentene, selv om vi har hatt enkelte visninger, forklarer han.

Nylig ble boligen, som har en verditakst på 5,63 millioner kroner, satt ned i pris til 4,95 millioner kroner.

– Det er lagt ned mye penger i boligen, så det gjelder bare å finne den rette kjøperen. Vi har hatt noen som har vært og snust på den, forteller Martinussen.

OPTIMIST: Britiske Chas Walker og Trudie Baker var begge optimister da de startet opp Sjøtun brygge før sommeren. Foto: Tom Benjaminsen