I forbindelse med konkursene og boavviklingen, har bobestyrer, advokat Dagfinn Strønstad, karakterisert oppbyggingen av selskapene som ustrukturert. Det tilbakeviste Henriksen i retten og begrunnet det med at risikoen ble spredt i egne selskap når ulike prosjekt ble gjennomført.

Personlig ansvarlig

Samtidig viser selskapsstrukturer at Henriksen som privatperson sto ansvarlig for det meste som skjedde i de ulike selskapene.

– Jeg skjønte at det ikke var den beste løsningen, men valgte likevel å beholde ordningen. Det skyldes ikke minst at jeg lettere fikk behandlet lånesøknader i banken og slapp å gå via Handelsbanken sentralt hver gang vi trengte kreditt.

LES OGSÅ: Risikerer inntil seks års fengsel

Gikk på en smell

Henriksen erkjente at ikke alt gikk på skinner etter etableringen i eiendomsmarkedet:

– Underveis kjøpte jeg seks andeler i et borettslag på Tomasjordnes. De skulle videreselges rundt ferdigstillelse – forhåpentlig med fortjeneste. Men på det tidspunktet tikket en bombe i markedet og det ble umulig å selge. Bortsett fra én, ble jeg sittende med de andre. Det kostet millionbeløp uten at jeg fikk anledning til å leie ut og dermed sikre inntekter.

Helseplager

Forretningseventyret til Henriksen startet parallelt med at han omskolerte seg i økonomi. Den første boligen han kjøpte, lå på Fagereng. Deretter kastet han øynene på et renoveringsprosjekt i Tromsdalen. Da jobben var gjort, satt 42-åringen igjen med en pen fortjeneste.

LES OGSÅ: Historisk rettssak

Han forklarte at tilgangen på kreditt var god helt fram til 2006–07. I den perioden ble et betydelig antall prosjekt fullført i det han betegner som et godt eiendomsmarked. De ulike selskapene sysselsatte 40–45 personer.

Mange prosjekt

– Jeg er utdannet mekaniker og sveiser, men måtte slutte på grunn av helsen. Da jeg begynte med økonomi og administrasjon på høyskolen, ble jeg interessert i aksjer, valuta og eiendom. Etter hvert ble det mange boligprosjekt som ga god fortjeneste. De ulike kjøpene ble finansiert ved hjelp av små lån og fortjenesten som kom inn. Totalt bli 70–80 boliger solgt, forklarte Stig Henriksen som også påtok seg oppdrag andre steder i landsdelen. I det lå også prosjekt for andre – renovering, påbygg, nybygg og graving.