Etter å ha innbetalt 500.000 kroner i depositum til selger, ba Henriksen banken om et lån på 850.000 kroner for å fullfinansiere hytten som han stilte som pant. Det lot seg ikke gjøre, fordi banken ikke kunne ta sikkerhet i et utenlandske objekt.

Ble pantsatt

I stedet ble saken løst ved at banken tok pant i de fem leilighetene Henriksen eide i et borettslag på Tomasjordnes.

I denne prosessen mener aktoratet at det har foregått hvitvasking av penger. For å motbevise dette, tok Henriksen for seg kontoutskrifter og avtaler med banken som i klartekst viste hva pengene hadde gått til.

Ikke hvitvasking

- Det var aldri snakk om hvitvasking, men helt vanlige transaksjoner som ble utført i full forståelse med bankledelsen i Handelsbanken.

Henriksen avviste dermed et punkt i tiltalen hvor han skal ha forledet banken til å utbetale seg nesten 1 million kroner.

Fått tilgang til

– I forbindelse med straffesaken, har jeg fått tilgang til dokumenter jeg aldri har sett. De har gjort at jeg har fått mulighet til å hente fram detaljer fra hukommelsen - ting som var glemt. Det har ført til at jeg også lettere kan redegjøre for transaksjoner som i sin tid ble foretatt for 8-10 år siden og som nå dokumenteres på over 5.000 sider.