Det var våren 2013 Tromsø-mannen skal ha kjørt bil på en vei i Tromsø, til tross for at han var påvirket av alkohol og narkotika. Under kjøreturen skal han ha kjørt midt i kjørebanen og ifølge tiltalebeslutningen ved Nord-Troms tingrett måtte flere av musikantene i et skolemusikkorps som kom gående i motsatt retning, hoppe til side for ikke å bli truffet av bilen.

I det han kom mot musikkorpset, skal han også ha ruset motoren og økt hastigheten, samt viftet med et balltre ut av bilvinduet. Mannen skal i tilleggl ha kjørt uten gyldig førerkort og unnlatt å stanse for politiet.

Totalt står den 25 år gamle Tromsø-mannen tiltalt for hele 12 lovbrudd han må svare for når han i neste måned må møte i Nord-Troms tingrett.

Grov narkokriminalitet

De fleste punktene i tiltalen omfatter narkotikakriminalitet og de ulike hendelsene strekker seg fra 2013 til 2015. Blant annet skal han i fjor vår på et Oslo-hotell ha oppbevart 166 gram MDMA, 118 tabletter med innhold av MDMA og amfetamin, samt åtte gram amfetamin. Høsten samme år i Tromsø skal han ha oppbevart blant annet 651 gram amfetamin og 446 gram hasj.

Tiltalen inneholder også fire ulike episoder i Tromsø fra 2013 hvor mannen blant annet skal ha oppbevart ulike mengder hasj, marihuana og amfetamin. I Oslo og i Tromsø i 2013 skal han også ha oppbevart ulike dopingmidler, blant annet 86 tabletter inneholdende metyltestosteron og metandienon og anabole steroider.

Spyttet på politimann

Vedkommende står også tiltalt for å ha truet og spyttet en polititjenestemann i ansiktet vinteren 2014. Han skal blant annet ha kalt politibetjenten for en psykopat og truet med å ta betjentens familie.

Han er også tiltalt for bruk av narkotika og i Oslo i september i fjor skal han ha oppbevart et elektrosjokkvåpen og en gasspistol.

Rettssaken har oppstart i Nord-Troms tingrett i slutten av februar.