I mai åpner Oliviers & Co olivenoljespesialisten butikk på Jekta Storsenter.

– Vi åpner i månedsskiftet april/mai, men har ikke datoen helt spikret ennå. Vi har mange kunder som besøker oss her i Oslo som kommer fra Nord-Norge og fra Tromsø, og vi har også sett på nettbutikken at det blir en del forsendelses til nettopp nord. Så når muligheten kom for å åpne på Jekta, så var det rett for oss, sier Charlotte Delmer, markedskoordinator i Oliviers & Co olivenoljespesialisten, til iTromsø.

Olje og delikatesser

Butikken, på omtrent 30 kvadratmeter, skal være i første etasje på kjøpesenteret og vil trolig huse fem ansatte.

– Vi er en olivenoljespesialist, men har også andre produkter og delikatesser fra middelhavslandene. Blant annet tapenader, oliven og balsamico.

I tillegg til nettbutikken har kjeden 16 butikker i Norge, hvor den nordligste per i dag er i Trondheim.

Populær vare

– Hvor stort er markedet for olivenolje?

– Vi vokser med flere butikker hvert år, så bruken av olivenolje vokser. Vi merker at nordmenn blir stadig interessert i vite mer om god olivenolje, og det virker som folk har «lært» at det er kvalitetsforskjell på olivenolje, at det skal smake godt, at den fremhever smaken på råvarene i tillegg til at det er sunt, sier Delmer.

Etterspurt butikk

Senterleder på Jekta, Laila Myrvang, synes det blir spennende å få olivenoljebutikken på senteret.

– Oliviers er en butikk vi har fått flere forespørsler om gjennom årene fra kunder som har ønsket at den skal komme til Tromsø.

Butikken skal inn i lokalene der Sunkost er i dag. iTromsø har tidligere skrevet at helsekostbutikken forsvinner fra Jekta 1. mars.

Myrvang kan også avsløre at butikken i nabolokalene utvider i forbindelse med butikkutskiftingen.

– Bundingen utvider sin butikk med 30 kvadratmeter og skal ta inn en del nyheter de ikke har tatt tidligere. Det blir også veldig spennende.

DELIKATESSER: Charlotte Delmer forteller at interessen for olivenolje blant nordmenn har økt de siste årene. Foto: Oliviers & Co olivenoljespesialisten