Det var en junikveld Caroline Grønbekk var på vei hjem fra byen og filmet episoden da hun ble trakassert av to menn.

iTromsø har vært i kontakt med begge mennene som ble anmeldt av Grønbekk etter junikvelden. Begge forteller at de oppfattet hele hendelsen som en krangel.

– Da vi gikk opp bakken, så kom vi tilfeldigvis i prat med henne. Vi kløp henne ikke i rumpa. Det eskalerte til å bli krangling. Hun har kommet med påstander om slag, kasting av stein og sparking, men det er ikke tilfelle, hevder den ene.

– Det var vi som startet det hele med å terge henne, og det endte opp i en krangel. Men vi mener hun har kommet med falske anklagelser mot oss, som omfatter spark, slag og at vi har kastet stein, sier den andre.

Se video fra hendelsen her!

– Ingen unnskyldning

Etter å ha fått sett den omtalte videoen i iTromsøs redaksjonslokale, har den ene av mennene følgende kommentar:

– Det er sjokkerende oppførsel. Jeg skjemmes. Vi har lagt oss flate og er fullstendig klar over hva vi har gjort. At vi er påvirket av alkohol er ingen unnskyldning.

Likevel legger de ikke skjul på at situasjonen eskalerte og at det gikk for langt.

– Vi har tidligere lagt oss flate for det vi har sagt overfor politiet, og det gjør vi nå også. Når man drikker alkohol, så er det lett å bli litt frekk i kjeften. Samtidig vil jeg si at hun også var frekk tilbake, og hun gikk aldri fra stedet. Det var ikke slik at vi fulgte etter henne, sier en av dem.

– Jeg kan forstå at hun kan ha opplevd dette som seksuell trakassering. Vi er ikke uskyldige i saken, men vi føler hun har gått litt hardt ut i forhold til hva vi egentlig gjorde. Uansett, vi står for det som ble sagt, og det er helt klart ikke en bra oppførsel, sier den andre.

Les Carolines historie: Caroline (26) filmet trakasseringen på vei hjem fra byen

Husker ikke alt

Når det kommer til det som blir sagt i videoen, så forklarer de at de ikke husker alle uttalelsene.

– Jeg er sikker på at vi ikke sto og skjelte henne ut. Men vi var to personer, og vi kan forstå at hun følte seg trakassert. Samtidig vil jeg understreke at det ikke var vold inne i bildet, sier en av dem.

Videre forteller de at det har vært en utfordrende tid for de to.

– Vi opplevde det som et vanvittig sjokk denne anmeldelsen. Etter en stund ble den jo henlagt, og det var vi veldig takknemlig for. Vi sa oss villig til å møte henne i Konfliktrådet, men det takket hun nei til. Vi trodde på en måte at saken var ute av verden, sier han.

Les mer: Politiadvokat overrasket over videoen

Vil beklage

– Det er ikke noe problem for oss å si unnskyld. Man skal innrømme det hvis man har gjort noe dumt. Politiet oppfordret oss om ikke å ta kontakt, fordi saken var under etterforskning. Hvis vi derimot hadde fått en oppfordring om å ringe henne, så hadde vi selvfølgelig gjort det, sier han.