Det betyr flere måneder med vanskelig fremkommelighet for beboerne i Mellomveien. Kommunen skal skifte ut eldre ledninger av dårlig kvalitet, med målsetting om å gjøre avløpsnettet i området med driftssikkert.

Nye utbyggingsområder setter også betingelser om økt krav til dekning av vann til brannslukking.

Stort område

Gravearbeidet skal foregå langs Mellomveien fra Musègata til Røstbakken, og en rekke naboer vil bli berørt i varierende grad.

– Arbeidene medfører at det skal graves grøfter med 2,5 til 3,5 meters dybde. Det vil derfor ikke være til å unngå at dette i noen grad vil medføre ulemper for oppsittere i området, skriver kommunen i sin orientering til naboene.

Må skifte stikkledninger

– Der kommunen skifter offentlig ledningsnett vil det (...) bli stilt krav om at den enkelte huseier skifter og separerer stikkledningene, skriver kommunen videre.

Normalt gis det en frist på tre år for å gjennomføre dette, men Vann og avløp anbefaler at dette skjer samtidig som kommunen holder på med sitt prosjekt.

– Vi gjør oppmerksom på at dette vil være arbeid som huseier selv må bestille og bære kostnadene for, understrekes det.

Hele sommeren

Det skal graves i Mellomveien gjennom hele sommeren, og kommunen forventer ikke å være ferdig med arbeidet før til høsten.

I orienteringen påpeker kommunen at private avkjøringer langs veien vil bli berørt, men understreker at entreprenøren vil gjøre tilkomsten til private avkjøringer så enkel som mulig for beboerne.

– I tilfeller hvor kjøreadkomst til eiendommer må sperres, er entreprenøren ansvarlig for at den enkelte gårdeier blir varslet. I slike tilfeller vil det bli anvist midlertidig parkering så nært eiendommen som mulig.

Det vil også bli jevne avstenginger av vannet, noe som skal varsles med meldinger i postkassene til berørte beboere, slik at folk kan tappe opp vann i forkant.