MONTPELLIER/TROMSØ: I fjor sommer flyttet Tromsø-mannen til Montpellier i Sør-Frankrike sammen med familien.

– Kjæresten min er herfra, og etter fem år i Norge ville hun til sørligere strøk, forteller Bårdsen til iTromsø.

Uten investorer

Nå starter han opp butikken The Nordic Air sammen med Christopher Masbernat fra Stavanger.

– Vi bruker litt av våre egne midler på prosjektet – såkalt «bootstrapping». Det gjør at vi har full kontroll på hva som skjer, men da må vi også jobbe i et tempo og med strategier som passer, forklarer Bårdsen.

Snart åpner butikken på nett.

– For øyeblikket holder vi på å gjøre avtaler med de første merkene, samtidig som vi lager innhold på nettsiden og nyhetsbrevet. Det er på nyhetsbrevet man vil få vite når noe nytt kommer inn og de beste tilbudene. Vi ønsker å skape en nettside med godt innhold for likesinnede som er interesserte i å kunne gjøre mer med mindre, og leve enklere. Nettbutikken åpner så snart vi har de første produktene på plass. Vi bygger sten for sten, uten investorer, så vi jobber i det tempoet som er riktig for bedriften, sier Bårdsen.

Les også: Sentrumsbutikk begjært konkurs (iTromsø Pluss)

Språklig vennskap

Det hele begynte da de to møttes i Frankrike i fjor.

– Jeg startet The Nordic Air sammen med Christopher, som var i Frankrike på en måneds franskkurs. Vi møttes på en språk-meet up, og det som bare skulle være et par øl ble til et selskap. Christopher har en bakgrunn fra business og prosjektledelse og har alltid vært veldig interessert i entreprenørskap. Jeg har en grafisk design-bakgrunn, så vi har litt forskjellige roller i selskapet, forklarer Bårdsen.

The Nordic Air starter opp som en ren nettbutikk.

– Så får vi se om vi prøver med pop-up stores og andre ting i fremtiden, sier 32-åringen.

Les også: Nå legger denne Jekta-butikken ned

– Klær til alt

Målet er en nettbutikk som skal selge funksjonelle klær som kan brukes i flere sammenhenger og er av høy kvalitet.

– Både jeg og medgründer Christopher så at vi brukte mye tid og energi på å lete etter klær som kunne vare lenge, brukes i forskjellige sammenhenger og fortsatt være stilige. Mange av klærne vi fant som så bra ut varte bare et par vaskerunder, mens de funksjonelle ofte ikke var spesielt stilige. Vi ville begge ha en garderobe med færre klær som varte lengre for et liv på farten. Så vi fikk ideen om å starte et nettsted som løste vårt eget problem – et sted hvor man kan finne kvalitetsklær for regnfulle dager, stormfulle vintre og varme somre. For folk som vil spare tid og gjøre mer med mindre, sier Bårdsen entusiastisk.

JOBBER: Christopher Masbernat (til venstre) og Eivind Bårdsen jobber på spreng om dagen. Foto: Privat