SENTRUM: Onsdag presenterte Arne Sneen hos vinimportøren Primoris to italienere som lanseres på polet i mai. Han har plukket ut vinene – en Cabernet Sauvignon og en Merlot Superiore – som han kaller Aurora Borealis. De kommer fra en produsent som har fått flere priser for sine produkter.

Eneste rette

– I fjor høst fikk Narvik sine viner – Rallar-vin og Svarta Bjørn-vin som kjennetegner malmbyen. Da vi startet arbeidet med Ishavsbyen, kunne vi valgt motiv av Tromsdalstinden, Ishavskatedralen eller Tromsøbrua. Men til slutt havnet vi på nordlyset – fordi Tromsø er nordlysbyen fremfor noen.

Ullsfjord-motiv

Ole Christian Salomonsen forteller at etikettene er prydet av to motiv fra Ullsfjord – nærmere bestemt rundt Laksvatnet. Det ene er hans favoritt. Derfor er fotografen stolt over at en vinimportør benytter det på tusenvis av vinflasker.

Skille seg ut

– Også vi er stolte av det unike designet på etikettene og føler oss sikre på at vinflaskene vil skille seg ut i Vinmonopolets hyller.

– Videre tror vi at tromsøfolk vil bli stolte over å kunne sette en slik flaske på bordet når de skal servere sine gjester.

– Vår erfaring viser i tillegg at turister vil trykke disse vinene til sitt bryst. Vi er sikre på at reiselivsbransjen kan bruke produktene til å gjøre både Tromsø og landsdelen for øvrig bedre kjent, sier Arne Sneen.

LES OGSÅ: Millioninntekt for byens næringsliv

Utelivsbransjen

Både han og Salomonsen er overbevist om at også restaurant- og hotellbransjen vil benytte anledningen til å by gjestene på noe unikt med stedlig tilknytning.

Arne Sneen garanterer at innholdet i flaskene er av utsøkt italiensk kvalitet.

Ville tilstander

– Da vi lanserte vinene i Narvik, skapte det – bokstavelig talt – ville tilstander på polet. På syv uker ble nesten 5.600 flasker solgt. Derfor har vi stor tro på at også tromsøværingene vil bli minst like entusiastiske, sier Arne Sneen og Ole Christian Salomonsen.

etterspurt: Erfaringene fra Narvik viser at viner med lokalt tilsnitt er veldig etterspurt, sier Arne Sneen. Foto: John Strandmo Foto: John Strandmo