SENTRUM: Tidligere i dag omtalte iTromsø at advokatselskapet Procursu AS, som eies av Asbjørn Erlend Krantz og Tor Arne Simonsen, ble begjært konkurs av Skatt nord. Men den profilerte advokaten Krantz nølte ikke lenge før han startet et nytt selskap. Det skjedde tirsdag.

– Poenget er at det var advokatselskapet som gikk konkurs, ikke jeg personlig. Jeg har fortsatt min bevilling, og det har jeg fått bekreftet fra tilsynsrådet for advokatvirksomhet. Jeg har også fått bekreftet fra alle mine klienter at de ønsker å være med videre, sier Krantz til iTromsø.

Nytt navn

Selskapet er startet sammen med Tor Arne Simonsen, medeier i selskapet Procurso AS som ble startet i 2013. Navnet på det nye advokatselskapet er ikke helt klart, men Krantz forklarer at han ønsker å videreføre familienavnet sitt.

– Vi har ikke bestemt navnet ennå, men jeg ser for meg Advokatselskapet Krantz & Co. Vi vil beholde samme telefonnummer og drive videre.

Halv mill. i gjeld

Bakgrunnen for at Procurso AS ble begjært konkurs, er et krav på 484.292 kroner, med bakgrunn i ubetalte skattekrav.

– Jeg synes fortsatt at det var feil at vi ble begjært konkurs, men det må vi bare akseptere. Det er jo slik at når et aksjeselskap går ned, vil gjelden som det var heftet med også forsvinne. Så nå får jo ikke Skatt nord pengene sine, slik de ville gjort om de bare hadde ventet en måneds tid, sier Krantz.

En ny start

Han bedyrer at det nye selskapet starter med gode vilkår.

– Det var en etterberegning som gjorde at det ble litt tøft. I tillegg hadde vi klienter som ikke hadde betalt i tide. Vi gjorde en regnskapsmessig feil da vi startet i 2013, og den kom i 2015 og satte oss slitt i skvis. Nå starter vi opp med mange klienter og oppdrag og er à jour på en annen måte enn før.