Skatt nord har begjært advokatselskapet, som eies av Asbjørn Erlend Krantz og Tor Arne Simonsen, konkurs. Skattemyndighetene har fremsatt et krav på 484.292 kroner, med bakgrunn i ubetalte skattekrav.

– Ikke varig betalingsudyktig

Både Krantz og Simonsen forklarte seg under rettsmøtet. De erkjenner at selskapet skylder beløpet som kreves av Skatt nord, men mener at selskapet ikke er varig betalingsudyktig, og dermed ikke insolvent.

Retten viser til at selskapet realistisk sett kan dekke omtrent halvparten av kravet i løpet av en måneds tid.

Krantz og Simonsen la frem dokumentasjon på at selskapet har utestående fakturerte fordringer og opptjente, men ikke fakturerte midler, som samlet beløper seg til 212.673 kroner.

I tillegg har advokatselskapet en oppdragsmengde som ifølge retten tilsier en inntjening av mer enn kravets størrelse innen få måneder.

Insolvent

Retten uttrykker på sin side usikkerhet om hvorvidt selskapet vil klare å dekke kravet tidsnok, da det i de kommende månedene vil påløpe nye forpliktelser for selskapet, inkludert drifts- og lønnskostnader, samtidig som kravet fra Skatt nord vil forrente seg.

– Samlet sett finner retten at muligheten for fremtidig inntjening ikke er tilstrekkelig til å snu isolvenspresumpsjonen, skrives det i rettens kjennelse.

Det åpnes dermed konkursbehandling i selskapet. Advokat Jan Halstein Haugnes er oppnevnt som bobestyrer.

Vurderer anke

Krantz opplyser til iTromsø at han og Simonsen i løpet av tirsdagen vil vurdere å anke kjennelsen.

– Vi er uenige i rettens vurdering av våre fremtidige inntektsmuligheter, sier Krantz.

Ifølge advokaten, som også er styreleder i Procursu, vil de, med de timene selskapet har registrert i januar og februar, få inn 170.000 kroner i løpet av halvannen uke.

– Samtidig har vi 100.000 kroner i utestående fakturaer, sier han.

Resten av beløpet forsikrer Kant om at selskapet ville kunne tjene inn innen 20. mars.

– Vårt pågående arbeid utgjør omtrent 200.000 kroner til, og det er sikre betalere. Mange av våre klienter har forsikringsdekning, og det er forsikringsselskapene som betaler oss, sier han.

– Rettens vurdering er av en skjønnsmessig art, og jeg mener at retten ikke har vurdert riktig med tanke på betalingsrisikoen knyttet til sakene vi jobber med. En slik vurdering bør gå gjennom to instanser, sier han.