Innehaver av Emmas Drømmekjøkken, Anne Brit Andreassen, måtte i forrige uke ta til Facebook for å advare mot mannen som flere ganger har stukket av fra regningen hos dem.

– Første gang han var innom var det kun jeg og en annen ansatt som så ham. Noen få dager etterpå hørte jeg at en mann hadde stukket fra regningen på Brasserie 69, med en beskrivelse som matchet han jeg hadde sett, forteller Andreassen, som har fått besøk av mannen flere ganger.

– Han var innom her igjen for ikke lenge siden, men da var jeg ikke på jobb. Jeg vet ikke om han har vært på flere restauranter i byen, men det ville ikke overrasket meg, sier innehaveren.

Les også: Åpner ny restaurant med fransk kjøkken

Rødhåret med måne

Andreassen beskriver mannen som rødhåret med en liten «måne» og antakeligvis i 40-50-årene. Han har også en spesiell rett han liker ekstra godt.

– Han bestilte torsketunge begge gangene, så vi får jo ta det som et kompliment til retten, spøker Andreassen.

– Tok en røyk

Anders Blomkvist, daglig leder hos Brasserie 69, sier mannen brukte en røykepause som unnskyldning for å stikke av.

– Han sa han bare skulle ta seg en røyk, men da vi gikk ut for å se etter han etter fem minutter, var han borte, sier Blomkvist, som legger til at slike tilfeller er sjeldne.

– Det skjer nesten aldri, konstaterer han.

Heller ikke Andreassen ved Emmas Drømmekjøkken har vært borti et lignende problem.

– Jeg har vært i bransjen i 33 år og aldri opplevd at noen har stukket av fra regningen, forteller hun.

Les også: Burgersuksess for Burgr

Vil advare

Ingen av restaurantene har valgt å anmelde mannen, men de ønsker å advare andre i bransjen mot vedkommende.

– Jeg ser ikke poenget i å anmelde det, ettersom det trolig bare blir henlagt når vi ikke har noe mer å gå etter. Det eneste jeg tror vi kan gjøre er å være observante og advare hverandre, sier Andreassen.

– Vi var i kontakt med politiet, men konkluderte med at det var lite de kunne gjøre, legger Blomkvist til.

– Ikke vanlig

Line Endresen Normann, ansvarlig for serveringsbransjen i Hovedorganisasjonen Virke, har ikke vært borti lignende tilfeller.

– Det er ikke en problemstilling jeg har hørt om, så det er nok ikke noe stort problem i bransjen. Dessverre vil det alltid være uærlige mennesker her i verden, men vi får bare håpe dette ikke er starten på en ny trend, sier Normann til iTromsø.

ANMELDER IKKE: Anders Blomkvist (til venstre) sier de ikke ser poenget i å anmelde forholdet. Foto: Kjetil Vik
STAKK AV: Den rødhårede mannen skal ha stukket av fra regningen flere ganger hos Emmas Drømmekjøkken. Nå vil de advare andre mot mattyven. Foto: Tom Benjaminsen