Midt i Storgata, i Jack & Jones sine gamle lokaler, åpner «Sushi Point» dørene for første gang klokken 11.00 på tirsdag.

– Det blir en videreutvikling av «Shin Sushi» som vi har på Jekta, men dette blir litt mer restaurantkonsept. Her har vi mulighet til å tilby kundene øl på kveldstid, og så vil vi også ha lunsjtilbud på dagtid, sier daglig leder Nok Chiang.

Vi kårer byens beste restaurant. Stem på din favoritt!

Flere millioner

En av eierne, Bjarne Michalsen, kan fortelle at det har vært langt fra billig å lage den nye restauranten.

– Beliggenheten er noe av det beste du får i Tromsø, og jeg mener vi har fått mye ut av lokalet, med en hyggelig tilbaketrukken bar bakerst i lokalet. Vi har holdt på siden november, og det har vært litt forsinkelser som vanlig og litt kaos like før åpning, så alt er som normalt, sier Bjarne Michalsen.

LES OGSÅ: Her trives turistene best

Han har beregnet at det har kostet rundt 2,5 millioner kroner å få lokalet i stand.

– Vi har satset på stil og gode råvarer. Hvis ikke råvarene er bra, vil vi levere dem tilbake. Vi er kravstore der, understreker Michalsen.

29 år siden

Til nå har rundt 10 ansatte, hvorav fem er rene sushikokker.

– Det er vanskelig å finne gode sushikokker, men vi håper å utvide staben etter hvert, sier Chiang.

For 29 år siden åpnet Bjarne Michalsen og Chiangs far, Yut Fung Chiang, Tromsøs første sushibar «Fukuma» i 2.-etasjen i bygningen der Moods of Norway holder til i dag.

– Tromsøværinger er nok litt mer åpen i dag enn de var den gang. Sushiinteressen har bare økt de siste årene, og vi føler heller ikke at det dabber av, sier Chiang.

Lenge åpent

«Sushi Point» skal også servere japanske varmretter som ikke vil være på sushibåndet og sånn sett sørge for at dette blir Tromsøs første autentiske japanske restaurant.

Fra tirsdag morgen vil de holde åpent fra klokken 11.00 hver dag og til klokken 22.00 på hverdager og midnatt i helgene. På sikt skal de også utvikle et take-away-tilbud på nattetid, der folk kan sette sammen egne «bento-set», altså en boks med sushi med valgfrie biter.

– Mange takeaway-bokser er i dag litt som en twist-pose, gjerne med noen biter du ikke liker, så det har vi som mål å få til, sier Chiang, som også håper de japanske varmrettene vil slå an.

– Vi har som mål å være en familierestaurant på dagtid og en plass for folk i alle aldre og typer segment, med noe for enhver smak, sier Chiang.

FERSK: Dette er noe av sushien de vil tilby på «Sushi Point». Foto: Tobias Stein Eilertsen
OPPUSSET: Oppussingen av lokalet har kostet 2,5 millioner kroner.
SUPERKOKK: I forbindelse med åpningen har de fått hjelp av en av de første sushikokkene i Norge, som skal bistå de nærmeste ukene i innkjøringen.