– Vi har satt av lørdag 20. august til den store åpningen. Dagen før holder vi en lukket seanse hvor spesielt inviterte får ta oss nærmere i øyesyn, sier gründer og eier Ørnulf Høyer.

Jaktet lenge

Han sier at kjeden har jaktet på lokaler i Tromsø i lang tid. En stund var det aktuelt å etablere seg i Jekta Storsenter.

– Men da JM Hansen Eiendom tok kontakt, var det ikke mer å snakke om. Det gir oss passe store lokaler i en ærverdig sentrumsgård – noe vi var på utkikk etter, sier Ørnulf Høyer.

For dame og herre

Høyer Gruppen selger moteklær fra kjente designere som Malene Birger og Michael Kors til både dame og herre. I sortimentet inngår også sko, vesker, smykker og en del interiørprodukt.

– Vi skal ha samme konsept i Tromsø som i butikkene for øvrig, lover Høyer.

Se ting an

Luksusvarekjeden ble etablert av Høyer i 2004 og består av 24 butikker rundt i landet. Den foreløpig nordligste butikken ligger i Bodø.

– I første omgang åpner vi butikken. Deretter har vi som mål å utvide – blant annet med en luksusavdeling. Når det utsettes, skyldes det våre leverandører som vil se ting an før de inngår avtaler, forklarer Høyer.

Spleiselag

Gründeren sier at etableringen i Storgata blir et spleiselag mellom Odd Erik Hansen som gårdeier og Høyer Gruppen:

– Det er en god del som skal på plass før vi åpner. Etter hvert har vi også som mål å få bygget en handikaprampe slik at lokalet blir tilgjengelig for alle, sier Ørnulf Høyer.

- Friskt pust

- Høyer Gruppen blir et friskt pust og en positiv etablering for sentrum.

Det sier daglig leder i JM Hansen Eiendom AS, Andreas Arild.

– Mine signal sier at aktiviteten tar seg opp i bykjernen etter utvidelsen av Jekta. Flere næringsdrivende melder om flere kunder og økt omsetning.

Stor investering

Arild opplyser – uten å konkretisere det nærmere – at eiendomsselskapet står overfor betydelige investeringer før den nye leietakeren er på plass.

– Vi ser på oppgraderingen som en positiv ting for sentrum. Vårt konsern har i alle år vist omtanke for byen. Derfor var det viktig å få på plass en aktør som skaper trafikk – helst ny trafikk, sier Andreas Arild.

overtar: Høyer Gruppen, som selger moteklær, overtar lokalene til JM Hansen i Storgata. Ørnulf Høyer er fornøyd med plasseringen.