Konserndirektør Petter Høiseth i Sparebanken Nord-Norge bekrefter at de har solgt eiendommene Sjøgata 8 og 10 A og B med overtakelse fra 1. juni.

– Det stemmer at vi har inngått en avtale der. Jeg tror at både vi og kjøper er fornøyd. Vi planlegger jo å utvikle rødbankkvartalet, så vi skulle ut av det bygget der uansett, så nå har vi solgt, sier Petter Høiseth til iTromsø.

LES OGSÅ: Se TILs nye VIP-avdeling

Budrunde

Han bekrefter at kjøper er William Eiendom AS ved Bård Sverdrup.

– Vi er veldig fornøyd med å få inn en profesjonell aktør med god historie, vilje og ønske om å utvikle sentrum. De blir naboer til rødbankkvartalet, så det blir spennende å se hva de kommer til å gjøre med eiendommen.

LES OGSÅ: Slik vil Totalrenovering fornye den 100 år gamle bokhandelen

Verken Høiseth eller Sverdrup ønsker å kommentere salgssummen, men etter det iTromsø kjenner til, er summen tett opp mot 100 millioner kroner.

– Det er veldig artig at vi fikk tilslag med høyeste bud, for det var budrunde og flere som la inn bud på eiendommen. Det er en veldig sentral eiendom med god standard og stort utviklingspotensial, sier Sverdrup.

Hotell?

Sverdrup har allerede mange spennende tanker for hvordan de kan utvikle eiendommen videre.

– Vi jobber kun i Tromsø og har mange prosjekter her, så vi har mange ideer og tanker om hva som kan gjøres med eiendommen, sier Sverdrup.

Han nevner noen av tankene de har for eiendommen.

– Det kan videreføres som kontorer, eller det kan bli butikk nede med kontorer ovenpå. Det kan også lett omgjøres til hotell med resepsjon der banken har sin resepsjon i dag, sier Sverdrup.

LES OGSÅ: Nye planer for 36 sentrumsleiligheter (for abonnenter)

Mindre boliger er også noen av mulighetene man har for bygget.

– Det er jo ikke et standard platekledd næringsbygg, men et veldig spennende bygg både innvendig og utvendig med grønne fliser og svart dekor. Det er også mulighet å utvikle bakgården, men det kommer jo også an på hva kommunen vil og hva markedet har behov for. Hotell er jo en mulighet, men det spørs om det er behov for det. Det er i hvert fall mange muligheter, sier Sverdrup.

Leietaker

Sparebanken Nord-Norge vil ikke forlate eiendommen med det første.

– Vi blir leietaker i to-tre år til, det er en del av avtalen, så de har god tid til å tenke ut hvordan de vil utvikle eiendommen videre, sier Høiseth.

– Vi har god tid på oss til å finne ut hva vi skal gjøre med bygget, sier Sverdrup.