Byrådet skal like etter påske ta for seg et planforslag som er levert inn av Studentsamskipnade i Tromsø (SITØ) for området mellom Hansine Hansens vei og Lillevannet på Isrenna.

Området er i dag regulert til «offentlig tjenesteproduksjon» – det er universitetet som er tomteeier – men i forslaget ønsker man en omregulering til boligformål.

Les også: Må utsette åpningen av treningssenter etter naboklager

For familier

– Vi ønsker å bygge der på sikt, og vi ser for oss å bygge en type studentboliger som passer for studenter med barn, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal i SITØ.

Det planlegges eksempelvis mange lekeplasser og tilrettelegging for friluftsliv i tilknytning til boligene.

Kvaal er imidlertid rask med å understreke at planene for området Isrenna er langt fra ferdigtygde. Det er heller ikke umiddelbare planer for å sette i gang detaljregulering av området.

– Dette er planer som vi startet med for flere år siden. I ettertid har vi startet arbeidet med studentboligene i Dramsveien – og det er dem vi prioriterer den nærmeste tiden, sier Kvaal.

Les også: Tror på utflating i boligprisene (iTromsø Pluss)

Dramsveien først

Isrenna-boligene blir derfor ikke påbegynt før etter at samtlige trinn på Dramsveien er ferdige – noe som ikke er tidfestet. Per nå er det bevilget midler til to av fire byggetrinn, det vil si 500 av i alt 1.000 boliger.

De to første byggetrinnene er beregnet å være avsluttet i løpet av 2017.

– Vi er også avhengige av å se på hvordan boligmarkedet i byen utvikler seg og hvor mye øvrige utbyggere satser på boligbygging, sier Kvaal.

Gir ikke bort tomta

Omreguleringen er dog langt fra uviktig, sier han videre.

Det skal bygges studentboliger på tomta på sikt – SITØ vil med andre ord holde på tomta og har ingen planer på å overlate den til andre – det være seg offentlige eller private.

– Det vil vi ikke. Vi skal bygge der, og vi planlegger langsiktig. Spørsmålet er bare når vil skal bygge – ikke om, sier direktøren.

Byutviklingsavdelingen i kommunen – som har vurdert planforslaget i forkant av byrådsbehandlingen – stiller seg bak forslaget.

Les også: De 20 dyreste boligene som ble solgt i februar

Får støtte fra kommunen

Kommunaldirektør Øysten Nermo og byutviklingsssjef Mette Mohåg skriver i saksfremlegget at «Planforslaget vil bidra til å dekke deler av et økende behov for studentboliger i Tromsø.

Planområdet ligger i gang- og sykkelavstand til UiT og UNN med god kollektivdekning i området. Planforslaget anbefales vedtatt».

Saken skal behandles i forberedende byrådsmøte den 29. mars.

LANGSIKTIG: Hans Petter Kvaal, direktør i Studentsamskipnaden, sier at utbygging på Isrenna må se i et langsiktig perspektiv. – Per nå har vi fokus på utbygging av Dramsveien, Isrenna kommer etterpå, sier han. Foto: Ronald Johansen. Foto: Ronald Johansen
SØRLIG: Slik ser planene ut sett mot sør. Til høyre i bildet ligger Lillevannet. Ill: AT Plan & arkitektur