BANKGATA: I 2003 åpnet Susanne Winther og Phil Butterworth tatoveringsstudioet Arctic Tattoo i Tromsdalen. I 2005 flyttet studioet til Bankgata, og for to år siden flyttet paret til Henningsvær i Lofoten og åpnet et studio der. Etter to år med pendling mellom Tromsø og Lofoten, har paret bestemt seg for å legge ned driften i Bankgata, og heller satse i Lofoten.

Neil Butterworth. Foto: Linn Blomkvist

Åpner nytt studio

Men helt borte fra bybildet blir de ikke. I april åpner Phils sønn, Neil Butterworth, sitt eget studio i Storgata, og både Phil og Susanne vil ta turen innom som gjesteartister iblant. Neil har jobbet med Susanne og faren siden han var 17 år gammel. Nå har det gått åtte år, og tatovøren er klar for å drive sitt eget sted.

– Jeg har vokst opp med dette, sier han.

Les også: Tatoverte inn over 20.000 kroner til Barnekreftforeningen

Trofaste kunder

Han tror det blir annerledes å drive et studio helt for seg selv.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det å starte opp noe selv før, men nå skjer det, sier Neil, og forteller at han har opparbeidet seg mange kunder gjennom de åtte årene hos Arctic Tattoo.

– Det er folk jeg tatoverte for åtte år siden som fremdeles kommer hit.

Mye pendling

– Det har vært veldig fine år, og vi har hatt mange trofaste kunder som har fulgt oss i alle år, sier Susanne Winther.

Hun forteller at de to siste årene har vært en nedtrappingsperiode for å få gjort unna diverse prosjekter.

– Vi ville ikke bare dra på dagen. Så vi har pendlet de siste årene, men det har blitt slitsomt i lengden, forklarer hun.

Les også: Én av ti angrer på tatoveringen

Roligere tilværelse

Dermed føler Winther og Butterworth at det er på tide å «pensjonere» seg, og slå seg ned i en litt roligere tilværelse i Lofoten.

– For det første har vi gjort det samme i 12 til 13 år nå, så vi følte for å gjøre noe nytt. Og i en by jobber man mye mer. Vi har jobbet seks til syv dager i uka, og man blir jo lei av det. I Lofoten jobber vi fire dager i uka, sier Winther.

Hun forteller at selv om Henningsvær er et mye mindre sted enn Tromsø, har de mange kunder der.

– Folk kommer fra hele Lofoten og Vesterålen. Vi har også kunder fra Tromsø.