Det har vært et vanskelig år for Kristian Andresen, kjent fra Kystpartiet og NRK-serien «Yttersia». Først ble han nærmest lam i armene, så ble drømmehuset på Brensholmen satt på vent.

LES OGSÅ: Måtte gi opp fisket og husbygging etter smertehelvete

– Først kjøpte jeg tomta, så måtte vi sage ned masse skog, men så fikk jeg et realt smertehelvete i armene og kunne ikke bidra selv. Heldigvis har jeg gode venner som stiller opp for meg. Hadde det ikke vært for dem hadde vi ikke sittet i dette huset i dag, sier Andresen, som innrømmer at han skylder vennene mye.

Sparte halvannen million

Huset har nå en markedsverdi på 3.5 millioner, og han regner med at han har spart 1.5 millioner kroner på vennetjenestene kompisene stilte opp på.

– Jeg har vokst opp med dem, og her i bygda stiller vi opp for dem som trenger det, sier Andresen.

– Klart vi stiller opp! Han er litt sjefete og smelte til oss om hvordan han ville ha det, sier Vegard Jørgensen (23) om tiden der Andresen måtte sitte i ro og se på at kompisene sto i.

– Det var veldig uvant å ikke arbeide selv. Og litt ekkelt å måtte kommandere kompisene rundt, sier bygdekjendisen, som fikk hjelp fra alt til å legge kloakk til selve byggingen av huset.

Dobbel vask og jacuzzi

Nå er smertene han har slitt med i over ett år snart borte, og drømmehuset er omsider på plass. 107 kvadratmeter med to soverom, stor stue, kjøkken, musikkrom og bad med to vasker.

– Jeg har funnet ut at alle jentene som er på besøk renner inn på badet flere i gangen. Jeg har jo bare ett toalett, så nå håper jeg de bruker litt mindre tid ettersom jeg har to vasker, sier Andresen, som skal belønne kameratene med tidenes innflyttingsfest.

– Det er vel 15–20 stykker som har hjulpet meg med huset. Og jeg har lovet dem en sinnssyk fest. Men jeg må vel dele dem opp på flere fester. Når jeg får jacuzzien på plass blir det vel fest fra torsdag til søndag, noen helger på rad.

– Det høres veldig bra ut. Vi ringer når vi trenger hjelp også. Så da får han stille, sier Trygve Teigen (20), som hinter til at han blir å spørre Andresen om å stille med musikk når han en gang skal gifte seg.

LES OGSÅ: Dette er Tromsøs billigste eneboliger

Drømmehuset: Kristian Andresen fikk hjelp av Vegard Jørgensen (fra venstre), Trygve Teigen og Gustav Jensen. Foto: Kent-Einar Myreng
Foto: Kent-Einar Myreng
Foto: Kent-Einar Myreng