Sverre Eilertsen er mannen bak det relativt nyoppstartede bookingselskapet «At Home Music». Allerede har han rukket å få en rekke profilerte artister og band i stallen.

– Vi jobber nå med fire grupper, alle er fra Tromsø. Peter Estdahl, Jadudah, Great People og Blood Forest Family. Du kan si vi er en «Tromsø-hub» i Oslo, sier Eilertsen.

Se også: Roy (50) døde før konserten i fjor. I kveld videreføres hans «påskejam»

Startet med skoleoppgave

Eilertsen studerer prosjektledelse i Oslo.

– Vi fikk en skoleoppgave som jeg og min klassekamerat Andreas Bugge skulle løse. Vi tenkte å lage et selskap som arrangerte «musikk-sessions». Det vil si at vi inviterte musikere til å spille låter, hvor vi filmet det å la på nett. For å gjøre det unikt, tenkte vi å gjøre alt hjemme i leiligheten vår, en loftsleilighet i Oslo med spesielle «vibes». Derav navnet, «At Home Music», sier tromsøværingen.

Les også: Tromsørapperen Klish med ny plate rett rundt hjørnet

Lite penger

Men prosjektet fikk ikke grønt lys på skolen.

– De mente det ikke var nok penger i prosjektet, og vi fikk ikke godkjent skoleoppgaven. Da bestemte vi oss for å gjøre det om til et label, hvor vi driver med booking, promo og gir ut musikk. Vi ga for eksempel ut Peter Estdahl sin EP «EP. 1» i januar. Vi har ennå ikke tjent noe penger på selskapet, men håper å tjene vår første 1.000-lapp før sommeren. Og de pengene vi tjener skal gå til investeringer i selskapet, sier Eilertsen.

Les også: Plutselig dukket en fersk festival-booking opp

Jobber med venner

– Vi er like mye et kreativt kollektivt som vi er et bookingselskap. Det er jo i hovedsak venner av oss vi jobber med. Man kan sikkert dra paralleller til «NMG/G-huset» i Bergen, hvor en gruppe venner gjør mye ulike ting sammen, sier mannen bak «At Home Music».

Vil at artistene skal lykkes

– Vi jobber kun med musikk vi selv hører på eller kunne hørt på, og musikk vi kan stå for. Det fikk vi litt tyn for i starten, men det har fungert, og vi har fått mye gode tilbakemeldinger fra ulike aktører, påpeker Eilertsen.

– Vår største ambisjon med selskapet er at artistene og bandene skal kunne utvikle seg videre og lykkes. Vi legger ingen kunstneriske føringer, men gir kun konstruktive tilbakemeldinger på musikken de produserer, legger han til.

Eilertsen har for øvrig følgende oppfordring til byens befolkning:

– Støtt opp om det som spirer og gror fra Tromsø. Det er mye stilig som skjer som har sitt utspring fra byen, kanskje særlig fra Bastard og Blårock.