Nord-Troms tingrett har åpnet konkurs i selskapet. Den samlede gjelden – tapet av aksjekapitalen inkludert – nærmer seg 5 millioner kroner, melder styreleder Martin Hansen.

Møtte bobestyrer

Tirsdag formiddag møtte han bobestyrer, advokat Ingar Nordmo Olsen, for å legge fram opplysninger og tall.

Hansen ble en del av styret i Polarporten AS i fjor. Under generalforsamlingen tidligere i vinter ble han valgt som leder.

– Etter drøye to måneder innså jeg at det ikke var liv laga for selskapet. Ikke minst fordi gjelden hadde passert 2,5 millioner kroner.

Underskudd hele veien

Selskapet, som ble etablert av flere ildsjeler høsten 2002, har ikke hatt inntekter. Regnskapstallene fra 2009 til 2014 viser underskudd i størrelsesorden 41.000 til 510.000 kroner.

Formålet var tunnel

Da Polarporten AS ble stiftet, var formålet å fremme bygging og drift av Tindtunnelen som skulle gå mellom Tomasjord/Tromsdalen og Ramfjord/Breivikeidet. Selskapet skulle også drive bomstasjoner som skulle være en del av finansieringen av tunnelprosjektet.

Vet lite

Advokat Ingar Nordmo Olsen sier at han har liten kjennskap til konkursen – bortsett fra at aksjekapitalen var negativ og gjelden betydelig.

I årenes løp har mange tromsøfolk kjøpt aksjer i Polarporten AS – deriblant Terje Walnum, Ole-Johan Rødvei, Arne-Kristian Dønland, Svein Anton Eriksen, Bjørn Martinsen og Magne Nymo.

For disse vil tapene variere – samtidig som en tunnel i regi av selskapet er lagt i grus.