Tromsø er en av tre norske pilotkommuner som er valgt ut av Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA) til å være med i prosjektet «Levende lokaler: Nye tanker i tomme bygg». Målet med prosjektet er å bidra til «revitalisering av norske sentrumsområder til beste for innbyggere, handelsnæring og kulturliv», som det heter i utlysningsteksten.

Nå er Kari Helene Skog, som er daglig leder i Skog Management, ansatt i 50 prosents stilling som prosjektleder i to år for å drive fram prosjektet. Det var i alt 13 søkere til stillingen.

På Kirkemøtet

– Da jeg leste utlysningsteksten ble jeg umiddelbart interessert. Det er en spennende stilling siden jeg har jobbet med prosjektutvikling. Jeg er utrolig stolt over å ha fått jobben. Jeg gleder meg veldig og personlig tror jeg det blir veldig lærerikt, og at det er et nasjonalt prosjekt gjør det ekstra spennende, sier Skog på telefon fra Trondheim.

Der deltar hun på Kirkemøtet for første gang. Den store saken under årets møte er kirkelig vigsel for likekjønnede, hvor det legges opp til at Den norske kirke i 2017 kan få en liturgi for vigsel av likekjønnede.

– Jeg sitter i komiteen som jobber med dette spørsmålet. Saken skal opp i plenum første gang på lørdag.

Kulturnæringer

Som gründer og manager har hun mange jern i ilden. Hun trives med å ha ulike arbeidsoppgaver, enten det er som artistmanager eller prosjektleder for Filmverftet i byen.

– Jeg liker både å utvikle artistkarrierer, selv om jeg har gått ned på det, og jobbe med filmbransjen. Jeg jobber daglig med kulturnæringer og hvordan den kan styrkes i Tromsø og landsdelen. Kulturnæringene kan både styrke lokalsamfunnene og lokaløkonomien.

Gullstilling

Kommunene Lærdal og Arendal er de to andre kommunene som deltar i prosjektet «Levende lokaler: Nye tanker i tomme bygg».

I tillegg til å ta i bruk tomme lokaler i sentrum til kulturnæringer, har Skog også andre ambisjoner når hun tiltrer 15. april som prosjektleder.

– Jeg vil trekke inn solidaritet og ikke bare tenke næringsvirksomhet. Jeg tenker at det er et sterkt engasjement for solidaritet i Tromsø. Jeg forventer at det er lov å prøve ut nye ting. Det er en gullstilling for oss som jobber kreativt, sier Kari Helene Skog.