I fjor ble 84 klager på eiendomsskatten journalført i kommunens postarkiv, mens antallet som har kommet inn så langt i år er på hele 310.

– Det er en betydelig økning fra tidligere år, sier tjenesteleder ved innkjøps- og fakturatjenesten, Helge Hartvigsen.

LES OGSÅ: Gir bort eiendommen for å slippe eiendomsskatt

Feil opplysninger

Ifølge tjenestelederen er hovedvekten av klagene klager på feil opplysninger knyttet til arealstørrelse på bygg eller tomt.

– Det er dette som hyppigst går igjen.

LES OGSÅ: Raser mot innkreving av kommunale avgifter

Tjenestens datasystemer henter sine opplysninger direkte fra Matrikkelen, landets offisielle register over fast eiendom.

– De henvendelsene vi får nå knytter seg i hovedsak til forhold som har vært uforandret siden 2006. Det kan tyde på at økningen i eiendomsskatten og de litt større regningene dette året har fått folk til å gjennomgå opplysningene ekstra nøye, sier Hartvigsen, og fortsetter:

– Vi har også en nedre grense på eiendomsskatt på 50 kroner, og i år er flere over denne minstegrensen som følge av skatteøkningen. Det betyr at flere som tidligere ikke har fått faktura, i år får det.

Vil ta tid å behandle

Fristen for å klage på skatten er 17. april, men Hartvigsen påpeker imidlertid at tjenesten ikke er så streng på fristen.

– Vi ser bort fra klagefristen dersom det er rimelig grunn til å behandle klagen, og om vi sitter på feil opplysninger, så vil vi jo rette opp i det, forklarer han.

Ifølge Hartvigsen vil ikke klagene være ferdigbehandlet før tidligst etter sommeren.

– Det er skattesaksnemda i kommunen som behandler klagene, men først må vi behandle dem og levere innstillinger til nemnda. Det arbeidet sekretariatslederen så vidt begynt med, sier han og fortsetter:

– Og dersom man gir klager medhold, så må saken sendes videre til overskattesaksnemnda. Da går for månedene.

LES OGSÅ: Denne regningen får tomteeier til å se rødt (for abonnenter)

Tjenestelederen understreker imidlertid at de har et mål og et ønske om å få klagene ferdigbehandlet før skatteåret er omme.

I år forventes det at Tromsø kommune får inn rundt 200 millioner kroner fra eiendomsskatten. 86 millioner mer enn i fjor.