Les også: Familie har i lang tid kjempet for at barnet skal slippe mobbing.

Han mener at skolen har gjort en grundig jobb i forsøk på å få slutt på mobbingen.

– Jeg vet at skolen har jobbet mye med dette. Både KUTT-teamet og en rådgiver fra byrådsavdelingen for utdanning har vært involvert, og jeg vet at det er forsøkt mange tiltak for å få en slutt på mobbingen, sier Sollund.

Strategi

– Mobbingen har ifølge mor ikke tatt slutt på tross av gjentatte enkeltvedtak som bunner i kommunens strategiplan mot mobbing. Hva sier det om hvorvidt strategien fungerer?

– Kommunen har i mange år en mobbestrategi som ble revidert under forrige periode. Denne strategien er også en erkjennelse. Hadde vi ikke hatt mobbing, så hadde vi ikke trengt den. Vi har nulltoleranse mot mobbing, men vi kan ikke slå oss på brystet og si at vi er i mål av den grunn. Å arbeide mot mobbing er en kontinuerlig jobb som alltid må pågå for at nullvisjonen skal oppfylles, sier Sollund.

Byråden sier at strategiplanen mot mobbing skal revideres i løpet av perioden, og at det er viktig at fokuset på mobbeproblematikken opprettholdes. Han sier videre at kommunen som skoleeier er svært opptatt av at kompetansen i tromsøskolen skal være god når det kommer til håndtering av mobbesaker.

Les også: Rektor: - Jeg vet ikke hva vi kunne gjort annerledes.

– Trist

– Hva tenker du om det moren sier om at mobbeoffer og familie står alene, mens skolen får mye støtte fra KUTT-tjenesten og kommunen eksempelvis ved at byrådsavdelingen ringer rektor etter å ha snakket med henne?

– Jeg har ikke saksbehandlet denne saken, men på generelt grunnlag kan jeg si at byrådsavdelingen ringer til rektor etter å ha fått henvendelser fordi det er på skolen det må skje endringer. Det er langt fra rådhuset til elevene, og vi må jobbe gjennom skoleledelsen for å få til en endring for elevene.

– I denne saken er det mobbeofferet som ender opp med å bytte skole. Hvorfor støtter kommunen rektor i at det ikke er mobber som må bytte skole, selv om opplæringsloven åpner for nettopp det?

– Dersom saken ender med at eleven som føler seg mobbet må bytte skole synes jeg det er veldig trist, sier Sollund.