Intendant Leif Magne Tangen fikk tidligere i vår sparken av styret i Tromsø kunstforening, etter at de kom med hard kritikk mot ham. De mener blant annet å ha avdekket «uheldige rutiner og ordninger knyttet til foreningens økonomistyring og kontroll» og at det har vært «betydelige problemer med å få innkallinger, saksdokumenter og referater i rett tid og med rett kvalitet.».

Tangen mener derimot oppsigelsen har vært på bakgrunn av feilaktig informasjon, og har nå varslet søksmål mot foreningen.

Håper å unngå

Han håper dog å unngå rettssak, etter at det torsdag ble valgt nytt styre under foreningens årsmøte.

– Jeg håper at jeg og det nye styret kan sette oss ned med blanke ark og løse situasjonen. I utgangspunktet håper jeg å slippe å gå til søksmål, men det er formelt varslet med en frist satt til 28. mai, forteller Tangen til iTromsø.

Risikerer krise

Den tidligere intendanten har hatt arbeidsnekt de tre siste månedene, innført av tidligere styreleder Stein Windfeldt. Norsk Tjenestemannslag har på vegne av Tangen bedt det nye styret oppheve arbeidsnekten og gjenoppta forhandlingene, slik at han kan jobbe med å fylle programmet for 2017. Dette kan være utfordrende, ettersom flere kunstnere trakk seg da Tangen fikk sparken.

– Vi er nødt til å fylle det faglige programmet i løpet av en måneds tid, ettersom fristen for å søke driftsmidler går ut 2. juni. Mengden midler vi får er nemlig helt avhengig av programmet, sier Tangen.

Ønsker jobben tilbake

Nå håper han på å kunne legge saken bak seg.

– Forhåpentligvis kan jeg få en god dialog med det nye styret og bli gjeninnsatt. Jeg er motivert for å gjøre en jobb for kunstforeningen, noe jeg mener vil være det beste for alle involverte, konstaterer Tangen.

Ikke blitt diskutert

Påtroppende nestleder i styret, Marit Jul Overrein, sier det nye styret ennå ikke har fått satt seg ned å se på saken og at hun derfor ikke kan kommentere Tangen-situasjonen.

– Det eneste jeg kan si her og nå er at det var et veldig godt årsmøte med godt engasjement, noe som viser kjærligheten til Tromsø kunstforening, konstaterer Overrein.

Det har ikke lykkes iTromsø å få kommentar fra påtroppende styreleder Odd Arne Thunberg.

SPARKET: Leif Magne Tangen ble sparket som intendant ved Kunstforeningen. Foto: Helge Matland.