Da hadde hun nemlig overlevd en runde i vaskemaskinen og familien Sivertsen var overbevist at hun hadde brukt opp alle sine ni liv på én gang.

Fascinert

Ungkatta med det originale navnet hadde vært fascinert av trommelen på vaskemaskinen siden hun kom til familien i Winston Churchillsvei. En vinterkveld fikk hun nærkontakt av aller verste grad etter at hun hadde sneket seg inn sammen med skittentøyvasken.

– Det var jeg som hørte de skrekkelige hylene fra vaskerommet. Jeg ropte til mamma at «Pusi» var i fare. Først trodde mamma jeg spøkte, men da hun også fikk høre katteskrikene, løp hun som et skudd på vaskerommet.

LES OGSÅ: Da pøbelen skulle jages (for abonnenter)

Fortumlet

– Det tok 15 sekunder før vi fikk åpnet døra til trommelen. Det er de lengste sekundene jeg noen gang har opplevd, sa Hanne Sivertsen til Bladet Tromsøs journalist, Bjørn Arne Johannessen, 5. mars 1983.

Naturlig nok var «Pusi» både fortumlet og forkommen da hun endelig slapp fri. Da hun hadde fått ristet av seg både skjorter og dongeribukser, hadde hun visstnok problemer med å holde seg på beina. Halen så visstnok ut som en iskrempinne.

Strittet imot

Deretter ble hun liggende til observasjon, inntullet i familiens varme saueskinn. Da hun etter hvert og overraskende kjapt kom seg i normal gjenge igjen, var ikke vaskemaskinen like forlokkende.

Det kommer kanskje ikke klart nok fram på bildet, men «Pusi» ville ikke ha noe med den å gjøre, så hun strittet imot bare Finn-Aage bar henne i nærheten for fotografens skyld.

Gammel og ærverdig

– Vi ble forferdelig redd alle sammen, og ingen av oss kunne tro at «Pusi» hadde overlevd ti minutter i en vaskemaskin. Nå er vi imidlertid lykkelig, og for ettertiden skal stakkars «Pusi» få all den omsorg vi kan gi henne, sa Finn-Aages storesøster, Hanne.

LES OGSÅ: Rakk aldri å leve opp til sitt eget navn (for abonnenter)

Etter denne episoden var i hvert fall lillebror overbevist om at katter har ni liv.

Så vidt iTromsø har fått rede på levde «Pusi» til å bli ei gammel og ærverdig katt.

– Hun lærte seg nok da at vaskemaskinen var farlig, sier storebror Are Sivertsen og ler.

Bildet kan tyde på det, ja ...