– Italieneren Gianfranco Traverso har forelsket seg i MSM-arrangementet og byen. Han har tidligere bidratt med medaljer, at han nå vil hylle MSM med en skulptur, er en kjempegave til byen og MSM, sier Hætta.

Les også: Italiener forelsket seg i Tromsø - gir MSM bronsestatue i gave.

Trenger tips

Han legger ikke skjul på at det er en meget sjenerøs gave de får.

– Den er ikke helt billig. Den koster rundt én million kroner.

Bronseskulpturen må stå på en solid steinsokkel, og nå håper Hætta at tromsøværinger kommer med tips om natursteiner som kan egne seg.

– Det må være mørk granitt som er minst en halv meter tykk, 2,5 meter lang og 1,3 meter bred. Steinblokka må være nær vei. Dersom noen kommer over en slik stein, send gjerne bilde og beskrivelse til info@msm.no, oppfordrer han.

For mange menn

Kultur- og idrettssjef Lisa Hoen i Tromsø kommune har en minimodell av «Runners» stående på sitt kontor. Hun liker skulpturen og det den symboliserer, og mener den er en kjærlighetserklæring til Tromsø.

– Den utstråler energi og tar pulsen på Tromsø. Det er flott at det kommen noen utenfra og blir så begeistret for Tromsø. Den lille jenta symboliserer kanskje datteren til Traverso som har løpt MSM flere ganger, sier Hoen.

Et kommunalt utvalg er satt ned for å finne en egnet plassering. Hoen mener både hensyn til snødeponi, snørydding, lys og rom er viktige i vurderingen, og at plasseringen har nærhet til MSM-løypa. Hun synes det er flott at byen får en skulptur med bare kvinner.

– Jeg er glad det kommer kvinnelige skulpturer, for det er veldig mange menn på sokkel i Tromsø, sier Hoen.