SENTRUM: Ifølge avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Rigmor Thorsteinsen, er etaten i dialog med entreprenørene som skal utføre jobben. I tillegg har hun som mål å samordne nødvendige løsninger med både sykehuset og ambulansetjenesten, politi og brannetaten.

Nattarbeid

– Først vil jeg presisere at arbeidet med nytt dekke på Tromsøbrua skal foregå om natten. Da er erfaringsmessig trafikken liten og de kjøretøyene som skal over, vil bli regulert manuelt. På den måten blir det lettere å foreta en umiddelbar stenging i en nødssituasjon, sier Thorsteinsen.

Bør åpne tunnelen

Fagpersonell som har kontaktet iTromsø, forteller at den delen av Tromsøysundtunnelen som har vært stengt på grunn av en betydelig oppgradering, snart er ferdig for asfaltering. Derfor bør veivesenet først gjøre den kjørbar og ha begge løpene i bruk mens kapasiteten på Tromsøbrua er redusert. Det er snakk om 4–5 netter.

Har fokus på

– Det er en av flere alternativ vi skal se på, sier Rigmor Thorsteinsen samtidig som hun erkjenner at utfordringene er mange.

Foreløpig er det ikke satt noen dato for når asfalteringen skal pågå.

– Jeg skjønner at enkelte er bekymret, men i denne saken er vi løsningsorienterte, sier avdelingsdirektøren.

Tatt med på råd

Varabrannsjef Kaj Christiansen forventer at Brann og redning blir tatt med på råd:

– I ytterste konsekvens må vi plassere en enhet på fastlandssiden i de timene arbeidet pågår. Vi kan ikke risikere at unødig tid går tapt dersom trafikkbildet blir tett på og rundt bruhodene. Men inntil videre avventer vi situasjonen, sier Christiansen.

Økt responstid

Leder for ordensavdelingen ved Tromsø politistasjon, Hans Martin Moen, frykter forsinkelser og økt responstid ved utrykning.

– Her må det finnes løsninger til beste for blålysetatene slik at vi ikke setter liv og helse i fare.

– Dessuten skaper slike stengninger irritasjon ved at det danner seg lange køer på begge sider. Men det kommer vi neppe utenom, sier Hans Martin Moen.

STENGER: Når Tromsøbrua skal asfalteres i sommer, vil den bli delvis stengt. Med bare ett felt åpent i Tromsøysundtunnelen, kan det oppstå uønskede hendelser, sier avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen. Foto: Fredrik Kampevoll