– Jeg har ikke endret syn siden sist jeg uttalt meg om å stille som ordførerkandidat igjen. Jeg hadde en fantastisk tid som ordfører, men nå har jeg helt og fullt fokus på å være heltidsadvokat, sier Jens Johan Hjort til iTromsø.

Facebook-hint

Men på sin egen Facebook-side har Hjort den siste tiden kommet med flere hint om hvor mye han savner tiden som ordfører.

12. mars la han ut følgende melding: «The eagle has landed!!!Jarle Aarbakke: Pakk snippesken, ordførerkjedet og Tromsø kommunes største utmerkelse og legg deg i sovepose på flyplassen. Johann André Wold Cup Forfang må forgylles. Hvis ikke kommer jeg og henter kjedet!!!»

11. april, på den nasjonale koftedagen, kom han med en ny melding: «Lihkku beivviin Sapmi! I dag er det den nasjonale koftedagen. Jeg savner ordførerkoften dypt, men håper at du Jarle Aarbakke bruker den flittig!»

18. april var han på nytt frempå da han skrev «That's it! I'm running for Mayor again in 2019!», som en kommentar til den britiske komikeren Daniel-Ryan Spauldings videoinnslag på ordførerens hjemmeside ,der han stilte spørsmål om hvorfor Hjort ikke var ordfører lenger.

– Jeg er fulltidsadvokat som ikke har brent noen bruer, så får vi se hva fremtiden bringer. Jeg har en klar formening om at brubrenning er en oppskrytt aktivitet, særlig hvis brua kan føre til noe spennende, sier Hjort.

– Så du utelukker ikke et politisk comeback?

– Det gjør jeg ikke.

Savnet

Hjort har ved flere anledninger snakket om hvor mye han savner å være ordfører. Han er også savnet av mange.

– Senest i morges (mandag) var jeg ved avfallsstasjonen og da fikk jeg noen virkelige koselige tilbakemeldinger på min tid som ordfører, så det varmer skikkelig må jeg si, sier Hjort.

– Ordførervirket har satt dype, varige og gode spor. Det er en fantastisk fin jobb som byselger for verdens beste produkt. Det er et stort privilegium, legger han til.

Partimøter

Det kom brått på de fleste da Hjort, under Tromsø Høyres nominasjonsmøte i slutten av januar i fjor, annonserte at han hadde et nytt forslag til partiets valgliste.

I det overraskende ultimatumet ordføreren stilte, som mange senere har omtalt som et kuppforsøk, ville Hjort ha daværende byråd for finans, Anne Berit Figenschau, på topp på nominasjonslisten foran kommunevalget, ham selv på andreplass og byrådsleder Øyvind Hilmarsen degradert til tredjeplass. På den måten ville Hjort gjøre Figenschau til ny byrådsleder dersom Høyre vant valget.

Slik gikk det imidlertid ikke, og med to stemmers overvekt for fremdeles å ha Hjort øverst på lista, valgte både han og Figenschau å trekke seg.

Nå skal imidlertid Hjort begynne å engasjere seg igjen.

– Jeg har et veldig godt forhold til Høyre, absolutt. I en periode har jeg ikke vært politisk aktiv, men jeg har en klar ambisjon om at når vi nå er ferdig med flytteprosessen (i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange red.anm.) og har kommet mer i orden, så skal jeg begynne å gå på partimøter igjen. Det er spennende å følge med i politikken, så det er planen, sier Hjort.

– Hjertelig velkommen

Gruppeleder i Tromsø Høyre, Erlend Svardal Bøe, sier Hjort er hjertelig velkommen til å komme på partimøter igjen.

– Jeg tenker som så at hvis han ønsker det, så er han hjertelig velkommen. Det var jo en vanskelig nominasjonsstrid i fjor og en tøff valgkamp for partiet, men jeg er veldig opptatt av at vi legger bak oss det som har skjedd og har fokus på det som skal skje fremover med stortingsvalget i 2017 og lokalvalget i 2019, der Høyre forhåpentlig er i førersetet igjen, sier Bøe.

Han tror Hjort vil kunne bli en viktig bidragsyter igjen for partiet.

– Det viktigste for min del er at alle mulige gode krefter som ønsker å bidra for partiet, er med og bidrar hvis de ønsker det.

Om Hjort vil kunne bli ordførerkandidat igjen vil imidlertid ikke Bøe spekulere i.

– Det gjør partiet gjennom nominasjonsprosessen. Det er partidemokratiet som stemmer fram våre beste kandidatene til de ulike vervene, så det er for tidlig å si noe om nå. Det er ennå tre og et halvt år igjen til neste lokalvalg, så mye kan skje på den tiden. Men Jens Johan har helt klart mye positivt å bidra med, mener gruppelederen.