Etter at utbygger nylig lanserte hjemmesidene til boligprosjektet på søndre del av Strandkanten, har et par hundre meldt sin interesse til de 88 leilighetene som skal bygges.

Bygger borettslag

STRANDKANTEN: På tomta bak Morten Walthinsen (fra venstre), Kjell Nilsen og Stig Tore Johnsen skal det bygges leiligheter beregnet på førstegangsetablerere.

– Det har vært et voldsomt trøkk for å melde sin forhåndsinteresse og nærmere to hundre har ført seg opp. Salgsstart er 27. mai og da starter tildelingen av boliger, sier daglig leder Morten Walthinsen i Tromsø Eiendomsutvikling.

Sammen med daglig leder Kjell Nilsen i Nord-Tre AS og distriktssjef Stig Tore Johnsen i Peab–Bjørn Bygg har Walthinsen opprettet selskapet Strandvegen Utvikling AS i forbindelse med boligprosjektet «Himmel og Hav».

For å gjøre inngangsbilletten til boligmarkedet så gunstig som mulig velger utbygger å satse på borettslagsmodellen. De har klart å forhandle seg fram til gunstige lån med en nedbetalingstid på femti år innenfor 60 prosent. Det er heller ikke avdragsfrihet, men nedbetaling av fellesgjelda fra dag én, mens det tidligere kunne være avdragsfrihet i syv år.

Kuttet etasje

LANGS STRANDVEIEN: Bildet viser hvordan boligprosjektet «Himmel og Hav» blir, sett fra Strandveien. Høyden her blir syv etasjer.Illustrasjon: HK Reklamebyrå

– Det som gjør dette prosjektet spesielt er at vi bygger borettslag på nytt. Borettslag har fått uberettiget negativ omtale, men er den beste måten å få ned bokostnadene på. Vi legger opp til en finansieringsmodell med 60 prosent fellesgjeld og 40 prosent egenkapital. Nå er renta lav og det er mulig å få gode betingelser. På denne måten er det mulig å komme inn på boligmarkedet til en fornuftig pris, sier Walthinsen, Nilsen og Johnsen.

Boligene skal bygges i en u-form med en stor park mellom og nedenfor leilighetene. Prosjektet strekker seg fra Strandveien hvor det blir syv etasjer, og trappes gradvis ned mot tre etasjer nederst, på sjøsiden.

– Vi bygger tett og høyt for å få mest mulig parkareal og kunne gi mer tilbake til fellesskapet. Det blir ingen leiligheter i første etasje, her blir det parkering, treningsrom, to overnattingsleiligheter, møterom og kontor til styreleder, sier Walthinsen.

Byggestart til høsten

De rimeligste, toroms leilighetene på 37 kvadratmeter vil ligge på rett under to millioner kroner, mens de dyreste er på 120 kvadratmeter, med en prislapp på rundt syv millioner kroner. Over halvparten av de 88 leilighetene er toroms.

– Målgruppa er folk som vil bo i sentrum. For de billigste betyr det at man trenger 300.000 i egenkapital, og totalt 800.000 kroner i lån, sier Johnsen og Walthinsen.

Utbyggerne legger opp til byggestart i månedsskiftet september/oktober, og at de første kan flytte inn våren 2018. Det forutsetter et forhåndssalg på 60 prosent av leilighetene.

– Det tror jeg ikke blir noe problem, ut ifra forhåndsinteressen å bedømme, sier Morten Walthinsen.