Og det har ikke endret seg siden 8. mai 1985 da vi hadde en sak på trykk med tittelen «Prosjekt om ressursbruk». Ikke en klikkvinner, akkurat.

I dagens mediesjargong ville vi vel ha titlet saken med «Du vil ikke tro hva denne klassen vant» eller noe lignende i et febrilsk forsøk på å få leserne til å klikke seg inn og lese saken.

Lokalavisa

Men alt vi skriver om kan ikke være like «sexy», sjokkerende eller viktig. Lokalavisene handler også om små saker om folk i lokalmiljøet, de som er stolte over noe de har gjort eller noe man er forarget over (den sistnevnte kategorien er vi veldig glade i).

Gjengen på dagens bilde, klasse 1G ved Kongsbakken videregående skole, er nok snarere stolte enn forarget. De har nemlig vunnet 3000 kroner, et kjærkomment tilskudd til klassekassa, vil vi tro, for sin 33 siders oppgave med tittelen «Jordas ressurser – bruk og gjenbruk». Den ble valgt ut blant 31 oppgaver som videregående skoler over hele fylket hadde sendt inn til Universitetet i Tromsøs priskonkurranse.

Brysomme materialer

Klassens oppgave tar utgangspunkt i et bedriftsbesøk de hadde tidligere i 1985. Det var fra direktør Jahr og gjenvinningsbedriften Jahr og Sønner i Oslo (også den behørig omtalt på spalteplass, må vite). Å bruke, men ikke forbruke ressurser, var et sentralt tema i oppgaven.

Som seg hør og bør en nordnorsk skoleklasse hadde de særlig tatt for seg hvordan man kan gjenvinne fiskeslo, men også andre «brysomme materialer» som plastemballasje, aluminium og glass ble omtalt.

– Søppelet i egen kommune og et eget avsnitt om Jahrs besøk med bilder og eksempler fra resirkuleringsanlegget i Oslo, samt oppsummering avsluttet oppgaven.

Nyhetsdøgnet

Skriver vi. Fremdeles på spalteplass.

La oss gå ut fra at det var et saktmodig nyhetsdøgn vi aner etterdønningene av i denne artikkelen, men det gjør ikke på noen måte artikkelen overflødig. Denne skoleklassen hadde god grunn til å være kry over seg selv, og vi hadde en perfekt unnskyldning for å skrive om dem.

Bybildet på Facebook

Problemet er bare at vi aner ikke hvem «de» er? Vi har ikke snakket med en eneste av elevene og vet bare at de hadde Siss Meland som klasseforstander. Nå kan du hjelpe oss. På Bybildets Facebook-side kan du nå tagge kjentfolk.