– Vi har fått noen useriøse telefoner av og til tidligere, men de siste seks månedene har det vært veldig mye, sier Sarwar, som eier og driver Memonas Beautyroom i Storgata.

Ifølge 34-åringen er det snakk om flere forskjellige menn, og de ringer ofte.

– Da sier vi klart nei, og prøver å ignorere dem over telefon. Men det har resultert i at mange av dem nå har begynt å komme innom salongen. Det er veldig ubehagelig, og spesielt jentene jeg har i praksis her føler seg utrygge, forklarer hun åpenhjertig.

«Massasje uten truse»

Sarwar forteller om flere som tropper opp i salongen og nærmest spør rett ut om sex, og frister med ekstra betaling.

– Da sier de ofte rett ut at de har mye penger og vil ha sexmassasje. Og det er alt fra unge studenter til eldre menn.

Henvendelsene som hun og de ansatte får dreier seg blant annet om helkroppsmassasje uten truse og «brasiliansk og noe mer».

Hun forteller om episoder hvor menn har kommet innom mens det er andre kunder i rommet og ber om massasje med «happy ending».

– De kommer inn mens det sitter andre kunder her og forteller at de kan betale ekstra for en massasje helt uten klær. Vi gir klar beskjed om dette er noe vi ikke tilbyr. Vi er en seriøs salong som ikke driver med slikt, sier Sarwar.

UBEHAGELIG: Memona Sarwar (34) er utdannet hudpleieterapeut og makeupartist og eier salongen Memonas Beautyroom i Storgata. Nå går hun hardt ut mot menn som ringer eller tropper opp i salongen og vil ha sexmassasje eller en behandling med «happy ending».

Måtte true med politi

Det er bare to dager siden sist det kom en mann inn døren i salongen som ville ha massasje med «happy ending», forteller hun.

– Jeg avslo tvert og sa at han måtte dra. Til slutt måtte jeg advare om at jeg kom til å ringe politiet hvis han ikke gikk sin vei.

Også fredag morgen, rett før undertegnede og iTromsøs fotograf møtte 34-åringen i salongen, fikk Sarwar en telefon fra en mann som ønsket «spesialbehandling», forteller hun.

– Det hele har blitt ganske slitsomt, og jeg blir rett og slett trist. Jeg vil at menn skal vise respekt for oss som driver seriøst, og ikke minst vise respekt overfor kvinner. Jeg synes det er veldig ubehagelig, og det forstyrrer både meg og kundene.

Hun legger til at hun har hørt om andre salonger eller massasjestudioer i byen som tilbyr menn sexmassasjer og lignende, noe som kan tyde på at det er enkelte useriøse bedrifter som ødelegger for andre.

Manglende respekt

Videre forteller Sarwar at flere menn også kontakter henne gjennom private meldinger på telefon og på sosiale medier hvor de tilbyr ekstra penger.

– Det liker jeg ikke, slår hun fast, og legger til at det blant annet er snakk om flere profilerte personer og godt kjente navn i Tromsø, forteller hun oppgitt og fortsetter:

– De respekterer verken meg eller min bedrift. Jeg har jobbet hardt for at jeg og salongen skal få et godt rykte, og jeg vil ikke at slike ting skal gå utover bedriften eller skape ubehag for kundene mine.

RESPEKTLØST: 34-åringen har ingenting til overs for mennene som ikke tar nei for et nei når hun og de ansatte gir beskjed om at de ikke tilbyr «noe mer» til behandlingene.

Rådvill

Nå har det gått så langt at hun vurderer å slutte å behandle menn.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller hvordan jeg skal håndtere dette. Jeg har tenkt mye på det. Vi har for eksempel sluttet å tilby massasje til menn når de ringer og spør, fordi vi ikke vet hvem de er eller om de er seriøse. Jeg har også vurdert å slutte helt å behandle menn, men det vil gå ut over stamkundene og de som er seriøse, noe som er veldig synd både for dem og bedriften, sier Sarwar.

Har fått flere tips

Fungerende etterforskningsleder i Troms politidistrikt, Arvid Lajord, bekrefter at politiet har fått flere tips om at det foregår salg av seksuelle tjenester hos enkelte bedrifter i Tromsø.

– Vi er også klar over at det er en oppfatning i byen om at det er mulig å få kjøpt slike tjenester. Men så vidt jeg vet har vi ikke hatt noen anmeldte saker eller etterforskning knyttet til dette.

– Er det noe politiet tenker å ta videre og gjøre noe med?

– Vi tenker selvsagt det, på lik linje med mye annet vi gjerne skulle gjort, men det kommer ned til en vurdering av ressurser og hvor mye vi skal legge i det.

Han legger til at det ikke er ulovlig å spørre om seksuelle tjenester, men at det er ulovlig å kjøpe sex.

– Hvis de opplever det som plagsomt, og oppførselen til disse mennene nærmer seg grensen til sjikanering, anbefaler vi å ta det videre til politiet, spesielt hvis det er snakk om gjengangere, sier den fungerende etterforskningslederen.