Inger-Helén Hjemvoll trodde hun var frisk etter mange års sykdomsmareritt, men i forrige uke kom skrekkbeskjeden. Hun hadde fått en utposning på hovedpulsåren, som vil føre til død skulle det sprekke. Etter grundige utredninger har legene nå konkludert med at ingen medisinske grep vil løse situasjonen.

– Jeg trenger ikke å dø av det, men jeg må leve med det, forteller en litt lettet Hjemvoll over telefonen.

Fryktet det verste

Hun har de siste dagene levd i usikkerhet, noe som til tider har vært svært krevende for 44-åringen.

– Jeg hadde en hjertelege som trolig var ganske fersk, for hver gang hun skulle fortelle meg hvordan det sto til virket hun nesten å være på gråten. På et tidspunkt trodde jeg at jeg skulle dø her, sier Hjemvoll før hun fortsetter:

– Det var dog ikke så ille som jeg på et tidspunkt fryktet, for ved frokosten på fredag kom overlegen bort til meg og spurte hva jeg ville gjøre i helga. Jeg ble med en gang full av spørsmål, for det hørtes jo ut som jeg kunne gjøre hva jeg ville, forteller Hjemvoll.

Oppturen

Det var heller ikke langt fra sannheten, for overlegen kunne meddele at utposningen ikke ville ta livet av henne med det første. Hun må dog belage seg på å gjøre visse endringer i hverdagen.

– Jeg kan ikke løfte tungt eller kjøre heftige intervaller lengre, så bikini fitness-drømmen legges på hylla, spøker Hjemvoll, som til daglig jobber som hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel With.

TOMMEL OPP: Inger-Helén Hjemvoll holder motet oppe til tross for en ny skrekkbeskjed. Nå velger hun å sette pris på de enkle tingene, som dusjen hun akkurat hadde tatt før dette bildet ble knipset.

– Det jeg dog kan gjøre er å gå i fjellet, jeg kan jogge og jeg kan leve livet relativt normalt. Nå må jeg bare sørge for å holde blodtrykket nede og belage meg på jevnlig oppfølgning av utposningen, forteller hun med godt mot.

Et nytt perspektiv

Til tross for at diagnosen ikke var like ille som Hjemvoll først fryktet, er hun klar på at den har endret visse ting.

– Man får et nytt perspektiv på livet. Det er en vekker for meg, som gjør at jeg vil ta mer vare på de små tingene i hverdagen i tiden som kommer. Det vil helt klart komme noen flere humper i veien, men slik det er nå er jeg positiv, forteller hotelldirektøren.

Vurderer jobbsituasjonen

Hjemvoll innrømmer dog at dette er en tittel hun ikke er sikker på om hun vil beholde.

– Jeg har verdens beste jobb, men jeg har noen ting jeg må tenke igjennom nå. Det må være en grunn til at nettopp jeg går gjennom dette, som har hatt ryggrad til å takle det. Kanskje er det for at andre skal kunne ta lærdom av det, spekulerer Hjemvoll, som flørter med forfatterdrømmen.

– Jeg vil bidra i verden på et hvis, så kanskje dét kunne vært måten å gjøre det på. Jeg har jo noen historier å fortelle, konstaterer hun.