Hvem som burde få æren, valpene eller moren, kan man diskutere. Uansett må vel rottweilertispen «Conny» berømmes for sin tålmodighet.

I løpet av åtte timer fødte hun 12 velskapte rottweilervalper og eierne, Lisbet Gunderssen og Ero Jørgensen, hadde aldri hørt om større valpekull enn 11 for denne rasen.

De tok derfor kontakt med «Tromsø», og vi kan godt se for oss hundeelsker og iTromsø-fotograf Ronald Johansen tale varmt for denne saken på morgenmøtet hvor redaksjonen diskuterer hva journalistene skal skrive om.

Søt og nusselig

– En uke gamle krøller de seg sammen i den lille hundesengen. Ikke mer enn noen få centimeter lange piper de etter mat eller sover. Gjør de ikke det, er de travelt opptatt med å klatre over hverandre for å prøve ut de små beina. Plutselig stikker den ene foten i øret på den andre og den lille klumpen med valpene er i berøring, selv store sterke menn som tar en titt kan ikke annet enn å si søt og nusselig, skriver «Tromsø»-reporter Per Kristian Olsen, som i dag jobber i NRK.

Hundetragedie

Hvorvidt de «store sterke» mennene han viser til er han selv og fotografen, vites ei, men vi har en mistanke om nettopp det.

En liten hundetragedie hadde rammet hundefamilien før journalistene kom på besøk. I et ubevoktet øyeblikk, og det var ikke mange ifølge Lisbet Gunderssen, hadde Connie lagt seg på den av valpene slik at den ble kvalt.

Kraftig kost

– Da valpene kom tilbake fra dyrelegen hvor de fikk kupert halen, var det bare 11, og da var det som om Conny lette etter den siste i kassen. Vi var ikke helt sikre på om hun hadde merket at en var borte, men det virket slik, fortalte Lisbet til journalisten.

Gunderssen og Jørgensen drev Øyås dyrestall på Kvaløya, så dyrestell hadde de peiling på. Det ser man på kosten de små fikk; en blanding av helmelk, fløte, tran, beinmel og eggeplomme.

Kraftig, ernæringsrik kost til søte små som skulle vokse opp til ordentlige rottweilere.

UTEN MAT og drikke, duger nemlig helten ikke. Foto: Ronald Johansen
SØT OG NUSSELIG: Dette synet bringer til og med de sterkeste menn i knestående, mener vår journalist. Foto: Ronald Johansen