Parkeringsdirektør Tore Paulsen betegner skadene til rundt 20.000 kroner. En mannsperson – hvor identiteten er lett å avsløre – brakk den bommen for å komme ut. På vei inn, hang en jente seg etter den andre. Den må høyst sannsynlig også utbedres.

Grovt skadeverk

Paulsen er ikke i tvil om at dette er grovt skadeverk. Derfor vil saken bli anmeldt til politiet.

– Det som forundrer meg, er at personer fortsatt gjør slike ting i parkeringsanlegget – et sted som er byens best overvåkede sted. Alt som foregår, fanger våre kamera opp, presiserer parkeringssjefen.

– Vi har også brakt på det rene at sjåføren ikke betalte avgift i tiden forut for hærverket. Da er det også umulig å komme ut. Riktignok gjør vedkommende forsøk på å bruke et betalingskort, men mislykkes. Da ender det med at en av passasjerene vrenger opp bommen og brekker den.

Identifisert

Ifølge Paulsen har Tromsø Parkering sikret seg registreringsnummeret på bilen – en svart Audi A6 stasjonsvogn – og eierens navn. Flere av de åtte i gruppen er også lette å identifisere.

– I tillegg til hærverket, konstaterer vi at alle åtte forlater parkeringsanlegget i en og samme bil – syv i kupeen og en bak. Det er utvilsomt også noe politiet kan ta med i en sak, forteller han.

– Det er også litt spesielt at en mannsperson, som kom inn på en sykkel, lot denne ligge igjen i anlegget. På rammen står det et navn og et mobilnummer. Dersom vedkommende er eieren, blir også han lett å finne, konstaterer Paulsen.