– Dette er noe annet enn lokalene Voksenopplæringa har nå, sier byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Sollund (Ap) og skuer ut over de nye lokalene i Strandgata 41.

Det ligger vegg i vegg med gullhotellet.

Han mener dagens lokaler ikke holder en god nok standard.

– Jeg ble sjokkert første gang jeg så lokalene Voksenopplæringa bruker i dag. Gulvene er skeive, og det ser ut som om hele bygget ble bygd på halv tolv, sier Sollund.

Glassfasade

Nå skal det gamle posthuset renoveres av Pellerin og leies ut hovedsakelig til Tromsø kommune. Kenneth Bless er administrerende direktør i Pellerin, og forteller at de har tenkt å gjøre store endringer.

– Den største endringen vi gjør på bygget er at vi skal ha en glassfasade ut mot sentrum. På den måten for bygget en god kontakt med sentrum, og man kan se at det er liv her inne når man går ut. For eksempel hadde det vært flott om klasserommene kommer ut mot gata, slik at man kan se inn til folk som lærer og underviser, sier han.

Flytter 2017

Hele bygget skal få seg en overhaling

– Innvendig skal vi i enkelte etasjer rive alt av vegger og bygge nytt, mens andre plasser trenger det mindre justeringer. I tillegg skal vi skifte ventilasjon, og oppdatere teknologien i bygget, sier Bless.

Bygget skal være klar til innflytting i løpet av 2017.

Marianne Pleym Arctander er enhetsleder på boligkontoret. Hun ser fram til flyttingen

– Det blir bra å komme i mer sentrale og større lokaler. Vi kommer nærmere andre kommunale enheter, noe som er positivt for brukerne våre. Byråd for helse og omsorg, Gunhild Johansen, legger til at hun mener det er på høy tid enhetene får større og moderne lokaler.

Integrering

Sollund tror Voksenopplæringa vil være tjent med sentrale lokaler.

– Hvor skjer integrering? Jo, på biblioteket, hos Røde Kors og der folk er. Derfor er det perfekt å lære norsk i sentrum.

SKISSER: Slik vil det nye bygget ble seende ut med oppusset fasade. Illustrasjon: Pellerin