Det fikk vi et nytt bevis på da lagene spilte 1–1 lørdag ettermiddag.

Det betyr at Lysvoll nå har spilt tre strake kamper mot de svarte og gule uten nettkjenning. I fjor ble det først 0-2-tap hjemme før TUIL reddet 3–3 og ett poeng på overtid i Harstad.

Fikk du med deg denne? "Helvete ble nevnt bare to ganger, og navn på kjønnsorganer på dyr og mennesker av begge kjønn var totalt fraværende."

Forbannelsen

Lørdag var TUIL enorme favoritter før kampen, og alt så normalt ut da Tobias Vibe ga TUIL ledelsen etter 10 minutter. Men det ville seg ikke for den suverene serielederen.

– Det var jæ ... surt. Vi har hatt mye stang inn denne sesongen, men nå får vi kanskje svi for det, sier Lysvoll til iTromsø.

Men det er noe med laget fra Sør-Troms. Også i 2014 – da TUIL var i 1.-divisjon – slet TUIL tungt mot dem i cupen, men avanserte etter 6–5 på straffekonk.

Les også: "Ynde" spilte sin første kamp siden 2013

– Det må være noe med Harstad. Jeg vet ikke hva de spiser, men det passer oss veldig dårlig, sier Lysvoll.

– De ligger blodlavt og parkerer bussen så det synger. Da blir det en kamp der vi står og ruller ball, og vi kan ikke gjøre annet enn å være mer effektiv, tordner målscorer Tobias Vibe.

– Vi har slått dem flere ganger før, så det har ikke noe med HIL å gjøre, kontrer Gaute Helstrup.

– For dårlig!

Han var, forståelig nok, en slagen mann etter 1–1 mot bunnlaget Harstad. Derfor kalte han 1-1-kampen for «et tap» da han møtte iTromsø i intervjusonen på TUIL Arena etter kampslutt.

Sist helg: Mienna ble helten på overtid (Krever innlogging)

– Det er for dårlig! Vi har muligheten til å score og kan avgjøre, men det blir tap og 1–1. Vi skaper åtte-ti målsjanser, så dette er et tap for oss. Vi taper to poeng, sier han skuffet.

– Det er bittert at seiersrekken brytes. Vi vil vinne kamper og var i god flyt, men kan ikke legge oss ned nå, sier Lysvoll.

TUIL-nedtur

Det blir nøkkelen fremover for TUIL. Om en uke er TIL 2 på motsatt banehalvdel, og er klare for å knekke «Dalingan» om de ikke er på topp.

Men i Tromsdalen er de ikke redd for at poengtapet mot Harstad skal gi dem en knekk.

– Dette trigger oss mer. Vi fikk en vekker, og jeg tror nok vi kommer til å glede oss til ny kamp. Dette var ikke noe artig, og vi satser på å ta det igjen, sier Lysvoll.

– Vi har hatt fin flyt, som vi viste mot Kjelsås borte. Vi har vunnet mange på rad, og frykter ikke noe nedtur nå. Vi må være nøye og ta en kamp av gangen, sier Tobias Vibe.

– Vi har vært flinke til å omstille oss, og skal gå videre med rak rygg, garanterer TUIL-trener Gaute Helstrup.