REBBENESØYA: For omtrent ett år siden måtte Jonny Engvik innkalle til et offentlig folkemøte på Rebbenesøya for å sikre den fremtidige driften av lokalbutikken. Nå ser det derimot ut til at trenden har snudd. Det siste året har han klart å øke omsetningen på mellom 15 og 16 prosent. Samtidig ble butikken kåret til «Årets butikk» i Matkroken.

Overrasket

– Det var veldig overraskende at vi skulle vinne, og det var faktisk spesielt å bare bli nominert. Jeg har drevet butikken i 27 år, men har kun opplevd at de store butikkene har blitt nominert, sier Engvik til iTromsø.

På kolonialen selges det blant annet matvarer, drivstoff, medisin, fiskeutstyr, tipping og posttjenester. Det er kun rundt 60 fastboende på øya, så store deler av kundebasen består av hytteturister.

Folkemøte

– For ett år siden hadde jeg et offentlig folkemøte hvor også hyttefolk var invitert. Der forklarte jeg at hvis de ønsket å ha butikk på øya, måtte de bruke den. Den overlever ikke av seg selv. Jeg tror det hjalp litt på. Samtidig hadde vi en god sommer og fiskesesong, forklarer han.

TV 2-hjelp

PÅ TV: Våren 2016 startet programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge» på TV2. En av dem som fikk besøk var Jonny Engvik på Rebbenesøya.

I fjor gjestet TV 2-programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge» butikken. Engvik tror også dette har hjulpet til på salgstallene.

– Det var veldig morsomt å ha dem på besøk. De skapte litt aktivitet rundt butikken. Det er mange her som reiser til Tromsø for å handle – og det satte de fokus på. Det er mange tilreisende hyttefolk og fastboende som nå skjønner mer av behovet. Skal de ha butikk, må de handle her, sier han.

Engvik driver butikken alene, men får av og til hjelp av sin samboer dersom det er behov for det.

– Vi håper at vi klarer å gjøre det like godt både dette året og neste år, sier han.