Tidlig i mars ble det kjent at luksuskjeden Høyer Gruppen overtar JM Hansen-lokalene i sentrum.

Høyer har lenge vært på utkikk etter lokaler i Tromsø, og det var blant annet aktuelt å etablere seg på Jekta. Men da JM Hansen Eiendom tok kontakt, var det ikke lenger tvil om hvor Høyer ville starte butikk i «Nordens Paris».

– Mye som må gjøres

I RUTE: Datoen for åpning av butikken i Tromsø er satt til 20. august. Gründeren Ørnulf Høyer forteller at de så langt er i rute.

– Det blir nok brukt en plass mellom åtte og ti millioner kroner på oppussing av lokalene. Det er mye som må gjøres, forteller Ørnulf Høyer til iTromsø.

Han legger til at dette blir et spleiselag mellom dem og gårdeier.

Det var i 2004 at Ørnulf Høyer åpnet sin første butikk på Sjølyst. Siden den gang har den ettertraktede kjeden vokst og har i dag 24 butikker rundt om i landet.

Moderne

Høyer selger merkeklær for både kvinner og menn, og tilbyr blant annet merker som Alexander Wang, Tiger of Sweden, Michael Kors og Malene Birger. I sortimentet inngår også sko, vesker, smykker og en del interiørprodukt.

20. august er datoen som er satt av for åpningen av den nye butikken i Tromsø.

– Vi prøver å tilpasse oss område og huset. Nå er dette et så utrolig flott bygg, så vi putter litt ekstra i det. Det vil bli moderne, kombinert med den egenarten som ligger i bygget, sier Høyer.

– Det er ennå masse som gjenstår. Vi skal blant annet legge nye fliser og sette inn nytt og moderne lys, legger han til.

LES OGSÅ: Kjede i pengetrøbbel – må stenge butikker

Butikken skal inn i "JM"s gamle lokaler. Foto: Ronald Johansen

Over 100 søknader

Sarah Lisa Arnesen, som tidligere drev «Nurke» på Jekta, er kvinnen som skal drive butikken i Tromsø. Hun forteller at det vil bli stor forandring fra de gamle lokalene til JM Hansen.

– Vi har kommet ganske langt innendørs, men det er fortsatt en del som skal gjøres. Det blir ikke som å komme inn i de gamle JM Hansen-lokalene, sier hun.

Det var i mai Arnesen ble tilsatt, og hun har allerede lagt bak seg mye arbeid som daglig leder.

– Vi har nå ansatt ni av ti personer som skal jobbe i butikken. Dette er noe vi har brukt lang tid på og jeg er kjempestolt over gjengen vi har fått på plass, sier Arnesen.

Og det er ikke tvil om at stillingene hos den nye butikken var attraktivt for mange.

– Vi fikk godt over 100 søknader. Det eneste vi mangler nå er en ordentlig sjefselger for herreklær, sier hun.

Hun forteller at det ennå ikke er helt klart hvilke merker som Høyer vil tilby i Tromsø.

– Varepakken er ikke 100 prosent klar, så det må jeg komme tilbake til.