– Det er vel kanskje en realisering av hva jeg egentlig ville jobbe med fra starten av, forteller Odd-Magne Hansen (38).

I dag jobber Hansen ved Forskningsparken på UiT – Norges arktiske universitet. Men det var ikke det som var den opprinnelige planen.

Fra kjøkkenet til forskning

– Jeg ville bli baker, men endte opp som kokk etter at jeg gikk på kokkeskolen. Under utdanningen var vi på ekskursjon på Bakehuset. Da så jeg at det bare var maskiner som lagde det meste. Det hadde jeg ikke sett for meg, så jeg ble heller kokk, forteller Hansen.

Etter kokkeutdannelsen tok han en mastergrad i pedagogikk ved UiT. Nå jobber han som forskningsformidler.

Et hjemmebakeri

I april i år ble Hansens bedrift registrert i Brønnøysundregistrene. Han var klar for å endelig følge drømmen.

– Det er et hjemmebakeri, og jeg spesialiserer meg på makroner. Jeg synes det gjenspeiler filosofien min i all matlaging – at alle råvarer skal presentere seg selv. Det som skiller seg ut, er at jeg kun bruker naturlige ingredienser, forteller gründeren.

Flere kunder

I juni var bedriften ordentlig i gang.

– Det har bare gått noen uker, men jeg har kommet godt i gang. Kundene har vært alt fra naboer i blokka til frisører som ville servere noe til kundene sine. Makronene mine selges også på Kunstkroken kafé.

LES OGSÅ: Sikret seg millionavtale med verdensledende selskap

Fremtidsplanene for bedriften er ennå litt usikre.

– Jeg har ingen konkrete planer ennå. Først skal jeg se hvordan dette går, og finne ut om det er et marked for dette. Kanskje er det for spesialisert med kun makroner.