Som konsekvens av at Kræmer Eiendom vant anbudet til Statens vegvesen er Darklight nødt til å flytte, et drøyt år etter at de åpnet i Stakkevollvegen.

– De får nytt hovedbygg der vi har hatt lokaler til nå. Vi visste det kom til å skje, men det har skjedd raskere enn vi antok, sier gründer Brynjar Julius Johansen.

LES OGSÅ: Frekke tyver brøt seg inn på Darklight

Frykter ikke beliggenheten

Forrige torsdag var siste åpningsdag, og nå er arbeidet i gang.

– Vi er ferdig utflyttet fra Stakkevollvegen og har begynt oppbyggingen av nye Darklight. Det er et rålokale, så det er et betonggulv i et ellers helt tomt rom. Akkurat nå er vi i gang med å legge gulv og reise vegger og slikt, sier Johansen.

LES OGSÅ: Se hvem som skal flytte inn i sentrum (for abonnenter)

De nye lokalene ligger i Søren Zachariassens gate 14, like ovenfor brannstasjonen.

– Vi har ligget utenfor sentrum dette siste året og kjent på at trykket når det kommer til timeleie og bursdagsleie har vært bra nok. Vi kommer til å fortsette med gratis parkering, det er viktig for driften, sier Johansen, som ikke er bekymret for at beliggenheten skal minke antall besøkende.

Vil åpne i august

De nye lokalene blir mindre i størrelse, men spillbanen forblir like stor, noe som kompenseres med en mindre kafé.

– Det er mye finere lokaler og de vil føles større. Vi skal kjøpe inn litt nye lys og kule effekter, og så har vi noen spennende ideer når det kommer til hva folk kan vente seg i spilleområdet. Jeg tror folk kommer til å bli overrasket, sier Johansen.

Planen er at nye Darklight skal åpne i begynnelsen av august.

– Vi kan ikke love noen datoer ennå, men vi satser på å være ferdige med arbeidet til da. Vi har prøvd å legge noen planer for hva vi skal gjøre til åpningen, men det har vært så mye å gjøre at vi må se litt an hvordan det blir. Man vet jo aldri, det kan skje at vi blir forsinket, sier han.

Godt år

Ifølge gründeren har året som har gått vært positivt driftsmessig.

– Vi var litt usikre på hvordan det kom til å bli å flytte ut av sentrum etter elleve år i Domus-bygget, men det har gått veldig bra. Vi har gått fra at drop in-timer er vårt levebrød til at det er bursdagsbookinger og timeleie som er hovedinntektskildene våre, forteller Johansen.

Foto: Haakon Steinmo